PUBLICITAT

Coma supera Despres i se situa líder per només dos segons

  • El català i el resident s'allunyen en la general de la resta: el tercer, Chaleco López, és a 20min 12s
EL PERIÒDIC
CALAMA

Periodic
Despres fa un gest amb les mans en arribar a la meta de la quarta etapa d'ahir entre Jujuy i Calama. Foto: REUTERS / ERIC GAILLART

la quarta jornada del Ra·li Dakar va deixar la sorpresa del canvi de líder, però més sorpresa encara les diferències que hi ha ja entre els dos màxims favorits, Cyril Despres i Marc Coma, i la resta. Ahir el català es va imposar en l'etapa per 16s respecte al resident i això li va valdre per signar el lideratge per només 2s. El següent a la general és el xilè Chaleco López, que després de tres dies semiamagat, ahir va aparèixer entre els millors -o el millor de la resta de pilots, exceptuant Despres i Coma- per demostrar que coneix a la perfecció el seu país.

Coma, tot i que obria pista en guanyar el dia anterior, va marcar el millor crono en el primer punt de control. Era el quilòmetre 81 i treia 32s a Despres, quan abans, en el quilòmetre 28 en tenia ja un avantatge de 9s. En el segon punt de control, però, Despres va aconseguir reduir la distància i va deixar el crono 23s per sobre del català. Tenia el lideratge perdut, però almenys d'aquesta manera demostrava al català que no l'anava a deixar escapar tan fàcilment. Així, en la línia de meta Coma només va poder treure 16s al francès, tot i que temps suficient, per escassos dos segons, per ser el nou líder de la carrera.

DESPRES, TRANQUIL / «Hem hagut de canviar el xip perquè ja no correm a terreny ferm, sinó al desert, fora de pista, amb molta pedra», va dir Despres en acabar una etapa que va catalogar «d'escalfament» per ser la primera al desert. Respecte al duel amb Coma, Despres va dir que això és molt bo: «Una vegada més hem tret cert avantatge respecte a la resta». Pel que fa a la pèrdua del lideratge: «Sóc segon, a dos segons. No està mal per ser el número 2, ¿veritat?».

DIA DE DUNES I PERILLS / La 5a jornada d'avui està plena de dunes i perills insospitats. Hi haurà desnivells de difícil gestió -més del 30% de pendent- i molta duna i algun llac de sal que farà reduir la marxa. La jornada estarà marcada també pel quilometratge, ja que tot i que hi haurà 36km d'enllaç, l'especial del dia comptarà amb 423km que sense dubte s'hi afegiran a la duresa del dia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT