PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’episodi de calitja no va provocar més atenció sanitària

Calvó recorda que l’episodi prové d’una font natural i no es pot fer res

Per El Periòdic

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell | ARXIU ANA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va donar ahir resposta a les demandes del Partit Socialdemòcrata referents a l’episodi de calitja que es va viure el Principat del 2 al 5 de març. Pel que fa a la consulta sobre els efectes en la salut de les persones, la ministra va assenyalar que bàsicament provoquen problemes en «els sistemes respiratoris i cardiovasculars», però que en aquest cas no s’ha vist un «canvio o augment respecte als dies anteriors i posteriors» de les visites a urgències amb «quadres d’infecció respiratòria».

D’altra banda, Calvó va indicar que no s’havien pogut prendre mesures perquè es tracta d’un episodi provinent «d’una font d’origen natural» i que, per tant, «no existeix cap mesura directa o indirecta que es pugui aplicar sobre la font». A més, va recordar que no es va oferir informació en temps real a la població perquè els reglaments només estableixen llindars d’avis a la població per contaminació per diòxid de sofre, diòxid de nitrogen i ozó.

Tot i això, va apuntar que es van fer recomanacions a la ciutadania per evitar afegir més partícules de suspensió a l’atmosfera, com reduir els desplaçaments amb vehicles privats i utilitzar el transport públic, així com que es van anul·lar les 21 sol·licituds per fer enceses de foc.

Finalment va recordar que, en el 2020, la qualitat de l’aire va ser excel·lent o bona el 96% dels dies, regular el 3% i deficient o dolenta l’1%.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT