PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els joves de l’Enfaf, reconeguts per la UEFA com a formats a Andorra

La federació rep l’aprovació de la UEFA encara que els seus equips juguin en competicions espanyoles

Per El Periòdic

Un partit de l’Enfaf femení.
Un partit de l’Enfaf femení. | FAF

El conveni firmat entre la FAF i la Real Federació Espanyola de Futbol  (RFEF), pel qual tots els jugadors dels equips de la base de l’Enfaf seran a partir d’ara reconeguts per la UEFA com a futbolistes formats a Andorra ja és una realitat. Es tracta d’un acord que la federació va estar treballant des de fa temps per aconseguir-lo, ja que el tema és tan peculiar dins el món del futbol com difícil. I és que els equips de l’Enfaf estan establerts al Principat i gestionats per la FAF, però a l’hora estan afiliats i participen en les competicions que organitza la RFEF. 


Les bones gestions i les facilitats imposades tant per part de la RFEF com de la UEFA han permès que aquest objectiu s’hagi convertit en una realitat. Els jugadors de l’Enfaf ja no es consideraran, a ulls de l’organisme europeu, com formats a Espanya i, per tant, aquest conveni suposa un pas endavant de la FAF en el marc del futbol formatiu, que està contemplat dins d’El Repte d’Andorra (el Pla Estratègic a desenvolupar fins a l’any 2024). Amb la finalitat de protegir la base del futbol andorrà, aquest acord serà una eina més que permetrà ampliar el ventall de jugadors formats al Principat.


Entre altres avantatges, l’autorització de la UEFA perquè les jugadores i els jugadors de l’Enfaf siguin reconeguts com a futbolistes locally-trained (formats localment) serà beneficiós per als clubs de la Lliga Nacional que disputin la UEFA Champions League, UEFA Europa League o UEFA Conference League a l’hora de fer les convocatòries. Segons recull la normativa de la UEFA al respecte, aquestes llistes permeten un màxim de 25 inscrits, amb 17 llicències lliures, quatre de formació al club i quatre més de formació a la federació (aquí entrarien els jugadors de l’ENFAF), els quals aconsegueixen aquest estatus si compleixen, entre els 15 i els 21 anys, tres temporades completes jugant en clubs membres d’una mateixa federació.


Aquest nou marc aplicable a l’Enfaf també afecta a tots els seus equips de les categories inferiors de futbol i de futbol sala, tant masculines com femenines. 

Ajornat un partit de la Lliga Multisegur per Covid-19

33 El partit UE Santa Coloma-FC Penya corresponent a la darrera jornada de la fase regular de la Lliga Multisegur va ser ajornat a demanda del FC Penya, que va informar que dos jugadors van donar positiu per Covid i dos més estaran confinats per ser contactes directes d’afectats per la malaltia. Així doncs, aquest partit, que s’havia de disputar el pròxim diumenge dia 11, es jugarà el dijous 15 a les 20.30 hores al Centre d’Entrenament de la FAF. La resta de partits mantenen, pel moment, les dates assignades i la jornada unificada que es va implantar. El CE Carroi-UE Sant Julià, l’Inter Club Escaldes-UE Engordany i l’Atlètic Club Escaldes-FC Santa Coloma es disputaran tots aquest mateix diumenge, a les 11.30 hores. Dels cinc primers classificats, solament l’Inter Club Escaldes té assegurada la plaça al play-off pel títol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT