PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Risc d’incendi alt al sud-est del país tot i la baixada de temperatures d’ahir

Amb aquest nivell, es recomana no fer foc i tenir els berenadors controlats

Per El Periòdic

El mapa del risc d’incendis d’ahir.
El mapa del risc d’incendis d’ahir. | Bombers d’Andorra

Les temperatures suaus d’aquests darrers dies –que han arribat al voltant dels 20 graus–, juntament amb les poques precipitacions registrades, han fet que el risc d’incendi, majoritàriament en el sud-est del país, sigui alt. Un nivell d’alerta que ahir va fer públic el Cos de Bombers a través de la eva xarxa social de Twitter i el qual va recordar que es mesura a partir de la temperatura ambiental, la humitat atmosfèrica o la sequedat del terra.

En aquest sentit, el cap de guàrdia del servei d’incendis va fer un recordatori de les mesures a tenir en compte, com el de no fer foc, anul·lar les cremes controlades en cas de vent o vigilar amb les cendres de la cigarreta, i va reclamar «prudència a la població»; tot i que va voler puntualitzar que «no s’ha hagut de fer cap servei per aquest tema». D’altra banda, va recordar que la responsabilitat de tancar o obrir els berenadors és «responsabilitat dels comuns». Amb el nivell actual de risc alt, es recomana tenir aquestes instal·lacions vigilades. De fet, cap dels sets comuns ha comunicat el tancament dels berenadors de la seva parròquia.
Per altra banda, a les zones centrals i als fons de les valls del nord, el nivell de risc és moderat, mentre que a la resta del país se situa en baix. 
Unes previsions, que segons apunten des del Cos de Bombers, es mantindran al llarg del que queda de setmana, mentre que s’espera que hi hagi un canvi de cara al cap de setmana amb l’arribada d’una pertorbació que portarà precipitacions i un petit descens de les temperatures.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT