PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El projecte del parc fotovoltaic se sotmet a informació pública

L’objectiu del comú és que el 33% de l’energia que s’usi a Pal sigui renovable

La zona on s’ubicarà el part fotovoltaic.
La zona on s’ubicarà el part fotovoltaic. | comú de la massana

El Consell del Comú de la Massana va aprovar al passat mes d’octubre un paquet de mesures per fomentar la sostenibilitat, sota el nom de La Massana Sostenible. Totes les accions que s’emmarquen dins d’aquest projecte corresponen a diferents objectius de desenvolupament sostenible, les ODS del l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Un dels punts més destacats és la potenciació de l’energia verda. En aquest sentit, l’objectiu que es va marcar el comú massanenc és que a tot tardar a finals de l’any 2022, una tercera part de l’energia que es consumeix a l’estació de Pal sigui energia provinent de fonts renovables.

De moment ja es disposa de l’informe d’impacte ambiental del futur parc fotovoltaic que es vol construir al Planell de la Tosa i que, segons es va indicar des de la corporació comunal,  des d’avui se sotmet a informació pública a les dependències del comú. 
L’informe, com especifiquen des de la corporació,  descriu la zona on es preveu emplaçar aquestes instal·lacions, a la falda nord del pic del Cubil, i no comporta cap modificació del sòl sinó que les plaques seguiran la forma del terreny original. A més, puntualitzen que s’ha triat l’emplaçament per criteris ecològics, ja que no requereix una tala d’arbres, i també per criteris tècnics, ja que per la seva alçada no s’introdueix cap ombra al parc fotovoltaic.

Amb aquest projecte s’aconseguirà l’aprofitament solar d’uns terrenys en altitud que contribueixin a assolir l’objectiu nacional definit al Llibre Blanc de l’Energia d’Andorra i a la Llei de transició energètica i canvi climàtic.

Finalment, des del comú van assenyalar que, una vegada es completin tots els tràmits administratius i el projecte quedi l’aprovat de forma definitiva, se’n farà una presentació conjunta amb Nord Andorrà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT