PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La mala sort, present al MoraBanc quasi des de principi de temporada

Les lesions han estat acompanyant l’equip en cadascuna de les jornades disputades a la Lliga Endesa

Per El Periòdic

Malick Dimè cau lesionat per segona vegada a la temporada.
Malick Dimè cau lesionat per segona vegada a la temporada. | BCA

A falta de nou jornades, el MoraBanc afronta aquesta recta final de la Lliga Endesa en una situació complicada. La plaga de lesions que ha patit el conjunt andorrà va sent una constant des de gairebé l’inici de la temporada. A l’últim partit que els va enfrontar davant el Baskònia, els d’Ibon Navarro van sortir al Poliesportiu amb tan sols vuit jugadors de camp, més l’acabat d’arribar Kulvietis (el dijous d’abans). Els bascs van sumar la seva 21a victòria de la temporada en Lliga Endesa i és un equip que està fent una temporada per a emmarcar a Europa. En finalitzar aquesta trobada, el MoraBanc descendia una posició a la taula classificatòria, fins a la 10a, sent avançat pel BAXI Manresa. Ara mateix, els tricolor se situen a la meitat de la taula, amb 12 victòries i 15 derrotes. Pel que fa als percentatges, els del Principat s’apunten un 44,4% de victòries, 2.108 punts a favor, 2.126 en contra i, per tant, una diferència de -18.


La dinàmica que arrossega l’equip va lligada al tema mèdic. Dels últims cinc partits han pogut treure dues victòries i tres derrotes. No obstant això, a la infermeria del Poliesportiu sempre hi ha hagut algú. A la primera jornada de la lliga, que encetava la competició, els tricolor sortien sense Paulí, Jelínek, Sy i Moussa, i durant el partit es va lesionar Palsson. Tot i això, van obtenir la victòria per 84-66 davant l’UCAM Múrcia. Des d’aquest punt, és difícil trobar un partit de lliga on Ibon Navarro hagi pogut comptar amb tots i cadascun dels jugadors que té inscrits a la competició.

Arriba Fausto Ruesga

L’internacional argentí Fausto Ruesga ha firmat per les properes cuatre temporades i acabarà la temporada amb l’equip. És un aler de 20 anys i 1,98 que arriba provinent del Weber Bahía Basket, amb el que aquesta temporada ha jugat 34 partits, acreditant 13 punts i 8.2 rebots amb 30 minuts de mitja en pista i ha debutat amb la selecció argentina. 

Lesions a la temporada

Tomasz Gielo
A principis de febrer, l’aler pivot polonès va signar una nova extensió del seu contracte fins al final de tempora. Gielo havia jugat durant la temporada 13 partits a la lliga, valorant 7.2.  Mes i mig després, el jugador va patir una fissura intratendinosa de l’aquil·les del peu dret que l’obligaria a estar inactiu durant unes cinc setmanes.

Tyson Pérez
Es lesionava a finals d’any, cap a finals de novembre. El club li va diagnosticar un trencament del lligament peroneoastragalí i un trencament parcial del lligament deltoidal del turmell dret. I com Gielo, a mitjan març, va patir discopaties lumbars i radiculàlgia. Des d’aquell moment s’està tractant, pendent de l’evolució de la lesió.

Jeremy Senglin
Cap a la meitat del mes de desembre, Jeremy Senglin va patir un esquinç de grau 2 del lligament peroneoastragalí i un esquinç de grau 2 del lligament deltoidal del turmell dret. Es va preveure que l’escorta havia d’estar allunyat de les pistes un mes. Als últims partits va ser peça important acompanyant Hannah ofensivament.

Malick Dime
Esquinç de grau 2-3 del lligament peroneoastragalí i un esquinç de grau 2/3 del lligament deltoidal del turmell esquerre. Cap a finals de març tornava a caure a causa d’una lesió al turmell dret, amb trencament grau 3 del peroneoastragalí, grau 2 del peroné calcani i grau 2 del deltoidal. Temps estimat: vuit setmanes.

Haukur Palsson
A mitjan mes de gener, a començament d’any, a Haukur Palsson li van diagnosticar un trencament complet del lligament peroneoastragalí anterior i lesió parcial del fascicle profund del deltoidal del turmell dret. El seu retorn als terrenys de joc no va tenir data fixa i dependria de l’evolució de la mateixa lesió.

Moussa Diagne
El club va anunciar la decisió de passar pel quiròfan ja que patia d’una hèrnia discal entre l’L5 i la S. El seu retorn a les pistes anirà en funció de l’evolució de la lesió. Diagne va ser operat l’11 del passat mes de febrer pel doctor Cáceres a l’Hospital de Barcelona. La intervenció va ser un èxit i el jugador es va trobar bé.

Guille Colom
En el cas de Guille Colom, l’andorrà estarà allunyat de les pistes quatre setmanes (des que va patir la lesió el passat 17 de març) per un esquinç grau 2-3 del peroneoastragalí i grau 2 del peroneo calcani del turmell esquerre. Cap a finals d’aquest mes hauria de tornar a aparèixer sempre i quan no hi hagin complicacions.

Nacho Llovet
El català va ser l’últim en incorporar-se a la llista. Cap a finals de març, al partit contra el València Bàsquet, va patir una inflamació postreumàtica al genoll dret, que hauria de rebre tractament conservador amb infiltracions de plasma. El seu retorn a les pistes anirà en funció de l’evolució de la lesió.

PUBLICITAT
PUBLICITAT