PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Molts coneguts del futbol espanyol busquen l’ascens a la Segona Divisió

Equips com el Barça B, Reial Madrid Castilla, Reial Societat B o Bilbao Athlètic estan dins de la lluita

Per El Periòdic

El Reial Madrid Castilla en un partit de la fase regular.
El Reial Madrid Castilla en un partit de la fase regular. | María Jiménez

Un total de cinc grups han format aquesta Segona Divisió B durant la temporada 2020/2021, dividint-se amb dos subgrups a causa de la gran quantitat d’equips participants (subgrup A i B). Els tres primers classificats de cada subgrup són els que actualment estan disputant la segona fase d’ascens, en la que competeix l’FC Andorra. Anomenada fase de lligueta, aquesta competició enfronta sis equips d’un mateix grup (els tres primers classificats del subgrup A i els tres primers del subgrup B), però amb la normativa que no s’enfrontaran entre ells els equips que ja ho hagin fet a la fase regular.

GRUP I
Un Burgos llençat

La lliga d’ascens la formen, del subgrup A, el Celta B com a campió, l’Unionistes CF en segona posició i el Zamora, que va aconseguir la tercera plaça. Del subgrup B estan presents el Burgos, la Cultural Lleonesa i el Reial Valladolid Promeses, del primer al tercer lloc respectivament. El passat dissabte, el Celta B va caure derrotat a casa per 1-3 davant el Reial Valladolid Promeses, mentre que la Cultural Lleonesa va sortir amb els tres punts del camp de l’Unionistes CF gràcies a un 0-1 i l’empat es va signar entre el Zamora i el Burgos, 0-0. Així doncs, després d’aquesta primera jornada, el Burgos és col·loca primer amb 40 punts, a sis de diferència del segon classificat, la Cultural Lleonesa, i el Reial Valladolid Promeses que tanca el top 3 amb 33 punts.

Grup II
Dos clàssics

Grans coneguts com la Reial Societat B i el Bilbao Athletic, juntament amb la SE Amorebieta, van ocupar les tres primeres posicions del subgrup A. Per la seva part, el Tudelano, el CE Calahorra i la SD Logronyès van ser els tres primers classificats al subgrup B. La primera jornada de la segona fase en aquest grup es disputa avui i enfrontarà al Bilbao Athletic contra el CE Calahorra (18.00 hores), la Reial Societat B rebrà a la SE Logronyès (18.30 hores) i finalment l’estadi d’Urritxe serà testimoni de la trobada entre la SE Amorebieta i el Tudelano.

Grup III
Alè per als tricolor

L’FC Andorra va aconseguir la primera victòria d’aquesta segona fase d’ascens a la Segona Divisió del futbol espanyol. Actualment es col·loca a la quarta posició, superant l’Alcoià. A la part alta, el Barça B retalla distàncies respecte a la UE Eivissa, que segueix a la primera plaça amb 40 punts. L’empat del Nàstic a casa contra el Vila-real B per 2-2 empenta el filial culer a la segona posició mentre que els de Tarragona són tercers.

Grup IV
Fase ajustada

Els designats del subgrup A van ser l’Algesires, el CE San Fernando i, en tercera posició, l’Atlètic Sanluqueño. D’altra banda, al subgrup B va haver-hi tensió fins al final. L’UCAM Múrcia i el Llinars van empatar a punts en les dues primeres places de la classificació, mentre que dos rivals històrics com són el Reial Betis i el Sevilla FC (en aquest cas els filials dels mateixos) van empatar a 30 punts, però les estadístiques van afavorir els verdiblancs, que finalment van aconseguir aquesta tercera posició. Referent al que va suposar aquesta primera jornada de la lligueta d’ascens, l’Algesires va treure els tres punts gràcies a un resultat d’1-0 contra el Betis Esportiu. Per la seva part, l’UCAM Murcia va aconseguir vèncer l’Atlètic Sanluqueño a domicili i, finalment, el partit entre el CE San Fernando i el Llinars Esportiu va ser ajornat a causa de nou casos positius de coronavirus en l’equip jiennense. 

Grup V
Un filial «europeu»

El Sanse, el Reial Madrid Castilla i l’Internacional van ser els equips que van aconseguir passar a aquesta segona fase, i es van trobar a la lligueta amb el CE Badajoz, l’Extremadura i el Talavera. La primera jornada en aquest grup es va disputar el passat diumenge, on el Sanse i el CE Badajoz aconseguiren la victòria, i el filial del Reial Madrid empatava 1-1 a casa enfront l’Extremadura. Tant CE Badajoz com Sanse van llençats a la classificació. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT