PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La incidència no frena i els actius i hospitalitzats tornen a créixer

Espanya rebrà aviat les primeres dosis de la vacuna Janssen

Per El Periòdic

Un sanitari treballa amb les mostres extretes en un StopLab.
Un sanitari treballa amb les mostres extretes en un StopLab. | Maricel Blanch

Els indicadors de coronavirus van tornar a créixer un dia més a Andorra. Segons les dades fetes públiques pel Govern, ahir van ser ingressades dues persones més a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, que ja sumava 40 hospitalitzats: 30 restaven a planta i 10 a l’UCI, nou dels quals amb ventilació mecànica requerida. Per la seva banda, a la planta Covid del Cedre no hi havia cap pacient. Així mateix, va tornar a créixer lleugerament el nombre de casos actius en sis persones. En concret, ahir hi havia 646 actius.

Seguint l’actualització epidemiològica, les autoritats van confirmar la positivitat de 55 persones més, elevant el total d’infectats per coronavirus al Principat a 12.286. Pel que fa a les altes, ja sumaven 11.523, amb 49 noves les darreres 24 hores. I, afortunadament, no es va produir cap altra defunció i la xifra d’òbits va restar en 117. Sobre la població escolar, la incidència va restar amb dades similars: 18 aules en vigilància activa –14 total i quatre parcial– i 48 aules en vigilància passiva. Finalment, durant el diumenge no es va vacunar i les dosis administrades van restar en 12.440. 

Janssen s’acosta

Fent el salt al país veí del sud, la ministra espanyola de Sanitat, Carolina Darias, va assegurar ahir que l’Executiu manté la projecció d’haver vacunat el 70% de la població al finalitzar l’estiu. En aquest sentit, Darias va anunciar que el pròxim 15 d’abril arribaran a Espanya les primeres 300.000 dosis de Janssen, el fàrmac monodosi de Johnson & Johnson que va ser aprovat per l’Agència Europea del Medicament (EMA) a principis del mes de març.

Cal recordar que, segons va detallar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en més d’una compareixença per actualitzar la situació epidemiològica, dins del projecte Covax també s’adquiriran aquests vaccins i podran arribar al país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT