PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Sax Fest es mostra molt satisfet de l’ultima edició, tot i la pandèmia

Malgrat la crisi sanitària, el nombre de concursants es manté molt similar a la d’anys anteriors

Per El Periòdic

El guanyador de l’edició del 2021 de l’Andorra Sax Fest, Mikhail Kazakov.
El guanyador de l’edició del 2021 de l’Andorra Sax Fest, Mikhail Kazakov. | Andorra sax fest

La vuitena edició de l’Andorra Sax Fest va arribar a la seva fi amb un balanç molt positiu per part dels organitzadors. Tot i que la pandèmia de la Covid-19 va obligar a anul·lar la darrera edició amb pocs dies de marge, l’edició d’enguany va estar estrictament guiada per protocols de prevenció aprovats per les autoritats del país i es va poder desenvolupar amb total normalitat.
Malgrat el context actual, més d’un 80% dels concursants i 90% dels participants (incloent-hi concursants, jutges i participants), van ser internacionals. A més, un 25% del total van viatjar des de fora d’Europa, inclosos països com Rússia, la Xina, Taiwan, els Estats Units i el Canadà.

La confiança oferta als participants pels estrictes protocols de seguretat anti-Covid implementats per l’organització i les ganes de participar en aquest certamen musical, que feia dos anys que no se celebrava, va comportar que el nombre de participants hagi estat molt similar al d’altres edicions. Això sí, la quantitat d’acompanyants per concursants va disminuir respecte a anys anteriors.
A més, en aquesta edició es van entregar els premis més alts de la història del festival, que va néixer l’any 2013. Així, es va entregar un total de 13.200 euros en metàl·lic pels finalistes de la categoria absoluta, un saxofon nou valorat en més de 7.000 euros i més de 1.800 euros en vals de compra (adreçat a la categoria d’infants i joves) i que van fer pujar el valor dels premis entregats fins als 21.200 euros.

«Estem molt satisfets d’haver pogut organitzar una edició com aquesta enmig d’una pandèmia mundial sense renunciar als músics internacionals i amb un programa de primer nivell internacional. La confiança que ens han fet els patrocinadors, col·laboradors i participants és el retorn més gran que podem demanar», va explicar Efrem Roca, director i organitzador de l’esdeveniment.
El director creatiu, Jordi Llorens, va afegir que «el festival es retransmetia per streaming des de fa anys. Hem estat innovadors des del principi i això ens ha permès organitzar l’edició d’enguany sense cap dificultat afegida».

Cal recordar que en aquesta edició del 2021 del Sax Fest va comptar amb 78 concursants, 20 en dins de la categoria del Solo sax Fest i 58 en el Solo Youth Sax, on el rus Mikhail Kazakov va ser proclamar guanyador en categoria absoluta; així com 140 acreditats per accedir a les zones de concerts, els quals no van poder comptar amb públic fins a la final. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT