PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els comerciants veuen com un «respir» els dies de Setmana Santa

L’ocupació hotelera durant els dies festius puja del 9,8% previst fins al 36,5%

Per Alba Llacuna

L’avinguda Meritxell va presentar una imatge que feia mesos que no es veia.
L’avinguda Meritxell va presentar una imatge que feia mesos que no es veia. | A. ll.

Una Setmana Santa de «respir»; així ho han qualificat els comerciants aquests dies festius i que, com van indicar, ha servit per recuperar una mica la moral i les sensacions que feien temps que no tenien. 

Una bombolla d’aire fresc, però que no els fa perdre de vista la realitat. «Sabem que això només ha estat  puntual; ara tornem a la realitat de l’avinguda buida», reflexionaven des de la botiga d’electrònica Sonymac, situada en plena avinguda Meritxell.
Tots ells van coincidir en assegurar que divendres i dissabte van ser els dies més bons de Setmana Santa, mentre que ahir diumenge ja van notar «una baixada d’afluència» i avui dilluns ja no esperen veure un volum important de gent, ja que, com van recordar, la mona «és una tradició que s’acostuma a celebrar en família i la gent torna a la població d’origen».

Una valoració positiva, però, que en funció de la tipologia del producte de la botiga, com la moda, no és tan bona, ja que no els ha comportat un augment significatiu de les vendes. «S’ha vist gent al carrer, cert,  però no a la botiga», van assenyalar des de Calzedonia.

Un «respir» que encara hauria estat més bo si l’anunci de la recuperació de la mobilitat entre Espanya i Andorra hagués arribat amb més antelació. «Crec que encara hi ha gent que no s’ha assabentat de la recuperació de la mobilitat», van puntualitzar des de la botiga d’esports Olympia, que es van mostrar convençuts que, si l’anunci s’hagués fet abans, el volum de gent hauria estat major.

Una mica diferent han viscut aquesta Setmana Santa els comerciants del Pas de la Casa. En aquest sentit, el president d’Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, va indicar que «el confinament de França ha arribat a la meitat dels dies festius». Un fet que es va deixar notar pels carrers de la localitat encampadana: «divendres i dissabte es va treballar prou bé; hi havia gent, sobretot francesos que han vingut a comprar tabac i alcohol», mentre que ahir i avui, amb el confinament de França ja en vigor, l’afluència es preveu que sigui nul·la. «Ens espera entre un mes o mes i mig, sense turisme francès», va lamentar Carrié, que ja posa els seus ulls en la temporada d’estiu, confiant que la crisi  sanitària ho permet.

Ocupació del 36,5%
L’anunci de la recuperació de la mobilitat entre Espanya i Andorra va fer augmentar les reserves d’última hora en aquells establiments hotelers oberts. Així ho van assenyalar des de la Unió Hotelera que van indicar que «l’ocupació prevista era del 9,8%», mentre que finalment ha estat «més o menys sobre el 36,5%».

Unes dades més bones de les previstes, però, igual que els comerciants, els hotelers van lamentar que l’anunci de la recuperació arribés tard. «Si L’anunci s’hagués fet abans, ni que haguera sigut tan sols dilluns 29, les xifres d’ocupació haguessin estat molt millor», van indicar des de l’UHA.

Tornen les retencions
Les dues fronteres, sobretot, divendres i dissabte, van registrar retencions tant d’entrada com de sortida. Segons van indicar des de Mobilitat, divendres es van produir fins a tres quilòmetres de retencions de sortida per la frontera francoandorrana, mentre que dissabte, les cues van arribar als quatre quilòmetres. Per la seva part, a la frontera hispanoandorrana, dissabte es van comptabilitzar cinc quilòmetres de cua per entrar al Principat, així com, en moments puntuals, dos quilòmetres de sortida. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT