PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joel López acusa la UEFA de falsificar proves de Covid-19

L’assessor en matèria de protocols sanitaris de la FAF ha mostrat obertament el seu malestar

Per El Periòdic

La selecció a l’últim partit, contra Hongria.
La selecció a l’últim partit, contra Hongria. | FAF

Joel López, actual assessor de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) en matèria de protocols per Covid-19, va acusar obertament els laboratoris designats per la UEFA de falsificació en els resultats referents als cinc membres de la delegació del Principat que van sortir positius després del partit contra Polònia. En aquest cas, recordem que aquestes cinc persones van haver de romandre a Varsòvia després de donar positiu, i va ser el mateix govern polonès el que, al cap d’uns dies, va permetre el retorn dels integrants al Principat via terrestre. 


Tres dies van passar aïllats dins les seves respectives habitacions a l’hotel de l’estranger fins que amb l’ajuda de la mateixa federació andorrana i també de la polonesa, es va donar el vistiplau al trasllat dels suposats positius i la continuació del seu dia a dia de forma habitual. La polèmica va sortir quan aquests quatre membres de l’equip tècnic i un directiu de la FAF es van fer tant una TMA com una PCR i ambdues proves van sortir negatives.


En veure la incongruència que suposava el que sols haguessin passat tres dies des dels positius fins als negatius de les últimes proves, López no va dubtar en mostrar la seva disconformitat a les xarxes socials: «Seré directe i clar: La pots cagar una vegada però no 2 amb 5 mostres. SYNLAB Laboratori oficial de la @UEFAcom_es ha FALSIFICAT les proves PCR #COVID de @Fedandfut!», afirmava l’assessor mentre que, al mateix temps, demanava obertament a aquests laboratoris que fessin públics els resultats que es van obtenir a Varsòvia. El biotecnòleg va ser una de les primeres figures professionals en les quals el Govern se’n va recolzar durant la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, nomenant-lo assessor del mateix. En aquest sentit, López sempre s’ha caracteritzat per ser clar en el seu punt de vista sobre temes d’aquest àmbit que s’haguessin  de tractar.


D’altra banda, una mica més allunyada d’aquesta polèmica, la selecció andorrana es troba en plena aturada dels partits internacionals després d’un primer cicle de tres partits. Les Europeans Qualifiers tornen a principis del pròxim mes de setembre, però abans els tricolor es veuran les cares amb la selecció d’Irlanda en un partit amistós. L’Estadi Nacional és l’escenari escollit per a aquest esdeveniment que tindrà lloc el pròxim 3 de juny. Això servirà perquè la selecció no estigui tant de temps sense competir i ja s’ha anunciat que és possible que es tanqui algun amistós més abans d’enfrontar a San Marino en un partit vital per a ambdós.

PUBLICITAT
PUBLICITAT