PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els casos actius van a l’alça i se sumen 117 defuncions

Se superen les 12.000 dosis de vacunes administrades

Per El Periòdic

Una professional de la salut rep la segona dosi de la vacuna.
Una professional de la salut rep la segona dosi de la vacuna. | SFGA / CESTEVE

El coronavirus segueix en escalada a Andorra. Segons va informar ahir el Govern, els actius van créixer en 11 persones les darreres 24 hores fins a les 640. A més, durant les darreres jornades festives de la Pasqua, han traspassat dos homes per la malaltia, un de 82 anys el divendres i un de 63 el dissabte, ambdós ingressats a la planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així, ja són 117 les víctimes per la pandèmia.

Seguint l’actualització sanitària i encara sobre la pressió hospitalària, ahir es van registrar tres nous ingressos. D’aquesta manera, hi havia 28 pacients a planta i 10 a l’UCI, nou dels quals sota ventilació mecànica. En canvi, a la planta Covid del Cedre, seguia sense haver-hi cap ingressat.

Pel que fa a la població escolar, hi havia 67 aules afectades: 26 sota vigilància activa –17 de total i nou de parcial–, i 41 en règim de vigilància passiva. Per últim, el Govern també va puntualitzar que els nous positius detectats al Principat van ser 57, elevant el total d’infectats en 12.231 persones; i que les noves recuperacions confirmades van ser 46 d’un total d’11.474 altes.

Més de 12.000 dosis

En relació amb la campanya de vacunació, Andorra ja ha superat la barrera de les 12.000 dosis administrades. En concret, ahir sumaven 12.440 des de l’inici del pla de vacunació al mes de gener. I és que, des de l’anunci de l’arribada de 30.000 vacunes més al Principal d’AstraZeneca, i sumat al fet que aquests dies s’està duent a terme la revacunació de les persones inoculades amb el segon lot de Pfizer provinent de Madrid –5.800 vaccins arribats a principis de març–, s’ha intensificat especialment el ritme de vacunació. Així, les persones vacunades les darreres jornades s’acosten a les 3.000: 986 el dijous, 1.015 el divendres i 770 el dissabte.

La tendència epidemiològica del Principat és similar a la dels territoris veïns. En el cas de Catalunya, després de dies en ascens va aconseguir estabilitzar les dades el cap de setmana. A més, ahir va superar el milió de vacunats i, amb l’arribada de més dosis, s’ha previst iniciar la vacunació de les persones entre 70 i 79 anys el 12 d’abril. Per la seva banda, França just inicia el confinament general durant un mes al país, si bé no és tan sever com el de fa un any, per tal d’evitar la quarta onada i amb la variant anglesa fent estralls.

PUBLICITAT
PUBLICITAT