PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ajuts per a projectes de recerca de temàtica andorrana

La dotació global de les tres modalitats previstes és de 30.000 euros

Per El Periòdic

Sílvia Riva, ministra de Cultura.
Sílvia Riva, ministra de Cultura. | SFGA / CESTEVE

El Govern, a proposta de les ministres d’Educació i Ensenyament Superior i de Cultura i Esports, ha aprovat l’obertura de la convocatòria dels ajuts a projectes de recerca de temàtica andorrana de l’any 2021. L’objectiu de la convocatòria dels ajuts de temàtica andorrana és promoure i estimular els projectes de recerca o de transferència de temàtica genèrica sobre la realitat andorrana o que siguin aplicables al país. La dotació global de la convocatòria és de 30.000 euros, que es repartiran equitativament per cadascuna de les tres modalitats que concorren.

La primera modalitat, de caràcter genèric, preveu atorgar un ajut a projectes de recerca, bàsica o aplicada, que tinguin com a objecte d’estudi Andorra; o bé, ajut a la transferència de coneixements i/o tecnologies adaptats a les necessitats territorials i sectorials del Principat. Aquest ajut és gestionat per l’Àrea de Recerca del Departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals. 

La segona modalitat, l’ajut Lídia Armengol Vila, s’atorga a recerques lingüístiques o sociolingüístiques basades en la llengua catalana a Andorra. Aquest ajut és gestionat pel Servei de Política Lingüística. Finalment, la tercera modalitat, l’ajut Cebrià Baraut, s’atorga a recerques per a les quals sigui necessari utilitzar com a font bàsica d’informació la documentació dels fons de l’Arxiu Nacional d’Andorra. Queden exclosos d’aquesta convocatòria els projectes relacionats amb l’edició de fons documentals, la realització de catàlegs i inventaris documentals, i els treballs que siguin únicament de buidatge documental. Aquest ajut és gestionat per l’Arxiu Nacional d’Andorra. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT