PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mestres del saxofon i músics de l’ONCA, junts novament

El plat fort de la jornada va ser l’estrena mundial de ‘Linéal’ de Vincent David

Per El Periòdic

Un moment del concert per a solistes celebrat dimecres.
Un moment del concert per a solistes celebrat dimecres. | ANA / M.P.

És el segon any que l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) –impulsada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà– col·labora en la producció i realització del concert per a solistes en el marc de l’Andorra Sax Fest. Formada per 21 músics, amb Gabriel Coll com a concertino i Àlex Sansó com a director convidat al certamen, va actuar dimecres al Centre de Congressos de la capital amb personalitats de renom en el món del saxofon com Antonio García Jorge, Nacho Gascón o Nikita Zimin. A més, també hi van participar instrumentistes de vent per interpretar obres de Barber, Beethoven i Paganini. El plat fort del concert va ser l’estrena mundial de la peça de Vincent David, nomenada Linéal, amb l’autor de l’obra com a solista.

Sansó va declarar que per als solistes que van actuar, «és una oportunitat interessant poder aprofitar que hi ha una orquestra en un concurs d’aquestes característiques», ja que això permet «tenir una major varietat de repertori a interpretar». A més, va recordar que el saxofon «és un instrument relativament nou en la història de la música», per la qual cosa és interessant per a ells «poder interpretar el repertori d’altres compositors anteriors a l’aparició del saxofon».

Per la seva banda, la cap de producció de la Fundació ONCA, Teresa Areny, va assenyalar que «per a la fundació és molt important estar en aquest esdeveniment perquè està agafant un renom internacional tan important», per la qual cosa és necessari «donar suport» a certàmens d’aquest tipus. Així mateix, va assegurar que «és un repte treballar amb solistes del saxo», però també pels músics de l’ONCA, que van haver d’interpretar peces originals del saxofon arranjades als instruments clàssics. 

A més d’aquesta actuació, l’orquestra també va acompanyar el dijous els sis finalistes del concurs internacional amb el Concertino Op.17 de Jeanine Rueff, segons l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT