PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra comença el somni de Segona Divisió contra el ‘coco’

La UE Eivissa va finalitzar la temporada com a primer classificat, amb nou punts de diferència sobre el segon

Per El Periòdic

Rai Marchan celebra un gol juntament amb l’afició.
Rai Marchan celebra un gol juntament amb l’afició. | @FCANDORRA

L’FC Andorra lluitarà pel somni d’un segon ascens. Per davant, tres partits molt exigents contra la UE Eivissa, el CF Vila-real B i el CE Alcoià. Aquests són els equips que han aconseguit classificar-se del Grup III B i que també sortiran amb tot per intentar sumar els màxims punts possibles de cara a aquest objectiu comú.


La UE Eivissa serà el primer contrincant dels tricolor. L’equip de l’illa és el coco, el rival més fort dels tres enfrontaments, i així ho reflecteixen el números. Primer amb 40 punts, a nou de diferència de l’Alcoià, amb 31 punts i a 11 del tercer classificat, que en aquest cas va ser el CF Vila-real B amb 28 punts. A priori, el conjunt no destaca per tenir cap golejador amb unes xifres astronòmiques, i és que el que més sobresurt dels eivissencs és el joc comú.


Com a peces clau: la davantera i la tàctica. Tant Sergio Castel com Davo formen la dupla encarregada de l’atac, acabant els dos amb cinc gols a la fase regular. Però, tal vegada, el més sorprenent sigui que sota ells a la classificació de golejadors està el defensa David Goldar i el també atacant Angel Rodado, amb quatre gols cadascú. El no tenir cap jugador destacat, pel que fa a xifres es refereix, deixa entreveure l’estil de joc de l’equip, molt comminatiu, molt vertical, on tots i cadascun dels integrants assoleixen el seu paper en cada jugada. Sense anar més lluny, és el mateix Rodado qui es distingueix com a jugador amb més participacions en jugades crucials de l’equip, únicament al darrere de Carbià (Gimnàstic de Tarragona) i Montero (AE Prat). Junt amb Rodado també està Davo, i és que el davanter ha estat partícip en 23 jugades clau, igualant la marca de l’atacant de l’FC Andorra, Carlos Martínez.


Per part de l’equip tricolor, la peça fonamental està clara: Carlos Martínez. El davanter ha sortit com a màxim golejador de la fase regular i és el referent en atac de l’equip del Principat. Junt amb ell, Víctor Casadesús, que haurà de treure la seva millor versió per a aconseguir combinar el joc d’atac. Al migcamp, el capità Rubén Bover i Rai Marchán són els dos jugadors que s’encarregaran de fer que la pilota vagi on hagi d’anar, aguantant la possessió i fer gala del joc que planteja cada partit l’equip d’Eder Sarabia. Per a aquest enfrontament tornarà una figura important a la defensa tricolor, com és l’argentí Martín Mantovani, que no va poder estar al partit contra el Lleida Esportiu a causa d’una polèmica targeta vermella que va veure enfront l’Hospitalet.


Aquesta trobada serà el primer d’un total de sis, que es disputaran amb la llei d’anada i tornada, i per tant cadascun dels equips haurà de jugar tant al seu propi estadi com viatjar a terres rivals. D’aquesta manera, s’aconsegueix establir una igualtat més apropiada que no pas com les eliminatories a partit únic. Les entrades per a aquest partit estaran disponibles a la web de l’FC Andorra fins que s’esgotin, recordant l’aforament màxim establert per llei.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT