Una aguerrida Andorra no pot amb l’efectivitat ofensiva d’Hongria

Els del Principat van demostrar un joc agressiu en atac i ferm en defensa, però no va ser suficient

Alex Martínez en una jugada d’atac, defensada per Fiola
Alex Martínez en una jugada d’atac, defensada per Fiola | FAF

La selecció del Principat va disputar ahir el partit referent a la tercera jornada de la fase de grups dels classificatoris per al Mundial de Futbol de Qatar 2022. Aquesta trobada era l’última del cicle de tres partits abans de l’aturada d’aquesta competició fins a principis de setembre. Enfront, una selecció d’Hongria que visitava l’Estadi Nacional romanent invicta des dels últims vuit partits internacionals que havia jugat.

Andorra sortia amb un sistema 4-4-2, amb Cucu Fernández i Aláez com els protagonistes a l’atac, i amb Josep Gomes que tornava a la porteria en substitució del debutant Iker Álvarez, que va ser titular a l’últim partit contra Polònia. Per la seva part, els hongaresos sortien amb una formació ofensiva, amb solament tres defenses, cinc migcampistes i amb el perill del seu capità, Ádám Szalai, a la davantera.

Va començar el partit i als primers minuts els tricolor van apostar per un joc més agressiu, amb marcatge a l’home i aconseguint les primeres jugades de perill, i va ser amb una d’aquestes on el capità Vieira es quedava sol amb la pilota dins l’àrea, però errava amb la passada. Just després va arribar un doble esglai per als visitants, i és que Cucu va estar molt actiu en atac, aconseguint una doble ocasió que no va arribar a encetar el marcador. Va ser poc després, al minut 30 de partit, quan arribava la polèmica. Una bona jugada d’Àlex Martínez acabava amb passada cap a Cucu, que queia derrocat dins l’àrea de penal, però tot i les protestes de la banqueta local l’acció es va quedar en res. Va ser quan la primera part arribava a la fi, al minut 46 i contra tot pronòstic, Fiola feia el primer per a Hongria i col·locava el 0-1 al lluminós.

D’aquesta manera va acabar el primer període, i la segona part va començar exactament igual. Gazdag rematava des de l’àrea petita una doble ocasió per al hongaresos, on Gomes no va poder fer res al respecte. El 0-2 als cinc minuts de la segona part va semblar suficient per a que Andorra canviés el seu estil, proposant un joc més defensiu. No obstant això, l’atac hongarés no va cessar i sis minuts després Kleinheisler aprofitava una bona pentinada de cap per part de Szalai i rematava a plaer dins l’àrea petita defensada pel porter de l’Inter d’Escaldes. Tres tirs, tres gols per part dels visitants.

Arrel d’aquesta situació, l’equip visitant va anar prenent confiança i les ocasions van anar succeïnt-se. Kleinheisler va seguir sent l’home més actiu de l’atac hongarés i va tenir un parell d’ocasions que se’n van anar fregant el pal de la porteria de Gomes. Ja cap al final del partit, al 90, Négo va espentar una pilota que quedava morta, després d’una falta que colpegés al pal, fent el 0-4. Però encara quedaria temps per a que Marc Pujol fes el primer gol per a la selecció d’Andorra en aquest European Qualifiers, al minut 92 gràcies a un penal xiulat per unes mans dins l’àrea visitant per part de Hangya.