PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS acusa el Govern de no complir amb el Consell General

El socialdemòcrates denuncien que l’Executiu no s’ajusta als terminis pactats

Per Alba Llacuna

Pere López i Judith Salazar en la compareixença d’ahir
Pere López i Judith Salazar en la compareixença d’ahir | ps

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata va tornar a posar en relleu els «incompliments sistemàtics» dels acords i compromisos que surten del Consell General, sobretot pel que fa a terminis, per part del Govern demòcrata. «No és un cas puntual o un tema aïllat; es pot considerar una manera de fer de la coalició conservadora», va assenyalar el seu president, Pere López.

En aquest sentit, la consellera general socialdemòcrata i presidenta suplent del grup, Judith Salazar, va explicar que ha entrat una pregunta escrita per saber quin és l’estat de l’anàlisi pel que fa a la ratificació dels articles de la Carta Social Europea que Andorra encara no ha signat. De fet, segons va indicar Salazar, des del 2004, «no s’ha ratificat gaires més articles, tot i que alguns es compleixen de facto».  «Volem entendre el perquè no es ratifiquen», va concloure la consellera socialdemòcrata.

Aquesta no va ser l’única demanada entrada pel PS en la jornada d’ahir. Per la seva part, el president del grup, Pere López, va fer públic que ha demanat com està l’informe de la rebaixa de les tarifes FEDA i Andorra Telecom en els paquets més bàsics destinats a les famílies amb pocs recursos econòmics; un document que, com va indicar López, van sol·licitar a finals de l’any 2019, la majoria va votar a favor d’elaborar-lo en el mateix Consell General, però del qual encara no han tingut resposta ni saben en quin punt es troba.
Un fet que, a més, ha portat a López a demanar directament al Govern quina opinió té sobre l’activitat parlamentària. El president del Grup Parlamentari reconeix que té un to «provocador», però que vist els incompliments, la ciutadania n’ha de tenir coneixement. «La meva sensació és que es voten les coses per quedar bé o perquè és molt difícil votar que no. Això esdevé un compromís que no s’està complint. És molt trist i poc democràtic. Ens han traït amb les dates i terminis i la no resposta és un menysteniment absolut cap als parlamentaris», va sentenciar López.

Una falta de rigor per part de Govern que, com va apuntar Salazar, contribueix a augmentar el descontentament amb la política i que, per tant, cal actuar per «recuperar la credibilitat». En aquest sentit, Pere López va volen apuntar que, a banda dels processos electorals, on la població pot castigar als partits per incompliments amb el seu programa o la seva gestió: «cal començar a exigir i a aplicar la responsabilitat política» per evitar, precisament, aquests incompliments dels acords.

Els dos consellers van subratllar que aquesta manca de compromís i passivitat afecta la política i a la imatge d’Andorra, sobretot en l’àmbit internacional. En aquest sentit, Salazar va emfatitzar que «la Covid no pot anul·lar el compromís del Govern», així com que la pandèmia «ha escenificat una sèrie de febleses», que amb anticipació, i no pas amb retards, s’haguessin pogut resoldre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT