PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Macron confina França i tanca les escoles del país

El president demana «un esforç» i recorda que el 44% dels ingressats a les UCIs són menors de 65 anys

Per El Periòdic

Macron en el seu discurs a la nació, ahir.
Macron en el seu discurs a la nació, ahir. | REUTERS

El president de la república francesa i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, es va dirigir ahir a la nació per a anunciar les noves mesures de contenció tot demanant «un esforç». «Hem resistit i après en l’últim any. Hem de viure amb el virus», va començar Macron.

«Hem fet bé de creure en la responsabilitat dels francesos. Aquesta setmana encarem una nova fase. Hem entrat en una cursa de velocitat. Els contagis i la propagació de les noves variants a Europa, han fet que creixin noves epidèmies dins de l’epidèmia [...] El virus és més contagiós i mortal, el 44% dels pacients de les UCIs són menors de 65 anys», va recordar el president. 

Macron va anunciar que les mesures complementàries aplicades en els 19 territoris amb majors contagis seran esteses a la resta de regions metropolitanes i, per tant, es confinarà tot el país. «Vull cridar a la mobilització de tots per a aquest mes d’abril», va dir Macron, qui va afegir que «hem de tenir en compte les conseqüències de les restriccions en l’educació i el comerç». 

Així, del 3 d’abril al 2 de maig s’estendrà el toc de queda a les 19.00 hores, s’obligarà a prioritzar el teletreball, es tancaran els comerços no essencials i no es podran realitzar desplaçaments interregionals després del 5 d’abril ni a més de 10 quilòmetres del domicili, donant així un petit respir durant les vacances de Setmana Santa. De la mateixa manera, el president francès va anunciar un tancament de les institucions educatives durant tres setmanes. Justament ahir al matí, l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, havia demanat el tancament de les escoles de la capital per la «molt greu» situació sanitària i la «grandíssima desorganització» en els centres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT