PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Àlex Rius i Íria Medina brillen a l’eslàlom d’Andorra

Els joves esportistes es van alçar com a primers a Ordino Arcalís

Per El Periòdic

Íria Medina al finalitzar la competició.
Íria Medina al finalitzar la competició. | FAE

La pista de Les Canals d’Ordino Arcalís va acollir ahir l’eslàlom masculí i femení dels Campionats d’Andorra d’esquí alpí (Trofeu Crèdit Andorrà). Àlex Rius va sortir com a guanyador i campió d’Andorra a la categoria masculina, mentre que Xavi Cornella va ser tercer, i segon andorrà. El tercer corredor del Principat va ser Àxel Esteve, quart a la cursa. Rius es va imposar amb autoritat, fent el millor temps en les dues mànegues amb 45.07 i 51.87, respectivament, que li van atorgar un crono final de 1.36.94. El segon classificat va ser l’espanyol Gonzalo Viou, a 1.32, mentre que Cornella també va aconseguir pujar al podi amb un temps d’1.38.47, a 1.53 de Rius. Finalment, en quarta posició Esteve, que va fer un temps d’1.38.53, a 1.59 del campió.


Per la seva part, Íria Medina va ser la guanyadora andorrana en una cursa en què va finalitzar en quarta posició. Tres esportistes espanyoles van copar el podi de la cursa, amb triomf de Núria Pau, seguida d’Arrieta Rodríguez i de Celia Abad. Medina va estar a punt d’aconseguir pujar al calaix amb un temps d’1.38.01, a 3.76 de Pau. Així mateix, Clàudia Mijares va finalitzar sisena, i segona d’Andorra, amb un crono d’1.38.13, a 3.88 del millor temps i a 0.12 de Medina.


La cursa d’avui ha comptat amb nombrosos andorrans en pista. En homes, Arnau Calvó va ser 7è, Pere Cornella 12è, i Aritz Àlvarez 13è. Així mateix, Ventura Sancho va ser 29è i Glenn Hernandis 30è. Per altra banda, a la categoria femenina també van competir Laia Robert, 15ª, Chiara Mogni, 26ª, Holly Moore, 29ª i Salomé Rimbert, 31ª. A més, també van estar presents altres esquiadors del Principat que no van aconseguir finalitzar. Avuí es disputarà el gegant d’aquests Nacionals d’Andorra.


Finalment, a Chatel es va disputar ahir el gegant corresponent als Campionats de França de velocitat, amb la presència de Matias Vargas. L’andorrà va ser 33è amb un temps d’1.11.36, a 2.51 del guanyador.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT