PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els propietaris contraris a l’ADN aposten per sancionar els incívics

Vilamajó anuncia que es neguen a pagar cap euro i assegura que els resultats no seran concloents

Per Lídia López

Una bústia i paperera que posa a disposició bossetes per recollir els fems.
Una bústia i paperera que posa a disposició bossetes per recollir els fems. | Maricel Blanch

Els propietaris de gossos segueixen sense estar convençuts de l’aplicació del genotipatge dels cans per sancionar els incívics. El portaveu del Grup Animalista AND –antic Taxa 0–, Jaume Vilamajó, va reiterar el seu posicionament assegurant que les proves d’ADN a les femtes resulten, en molts dels casos, no concloents, i va apostar per sancionar degudament als infractors.

«No estem gens d’acord amb això, i des del grup no pensem pagar ni un duro per la prova. Si ens volen portar a la Batllia o a la presó que ho facin», va declarar amb contundència Vilamajó, que va animar als comuns a tirar endavant millores en la llei perquè els agents de circulació puguin sancionar directament als infractors. «Quan hagin posat multes de 300 euros a tres o quatre incívics de cada parròquia, la resta s’ho pensarà millor», va augurar. D’aquesta manera, el grup de propietaris s’alinea amb el posicionament contrari que fa uns dies van manifestar els centres veterinaris del país, que van assegurar que «el genotipatge amb finalitat sancionadora, té un percentatge d’èxit molt baix». Així mateix, el portaveu va exposar que «les femtes es poden intoxicar per la interacció sobre elles d’altres gossos», i per això «si un cop has fet l’anàlisi et surten tres gossos diferents, a qui culpes?».

En aquest sentit, Vilamajó també va recalcar que les corporacions que volen implementar el registre no han estat transparents, apuntant que «han dit que pagaran el 100% de la prova i la veritat és que ells paguen 28,50 euros i als propietaris se’ns demanaran 18 per la feina tècnica del veterinari», i va compartir que aquesta situació pot generar més d’un malentès i enuig de propietaris a l’hora de fer el procediment. Un fet que, en definitiva, Vilamajó veia com un problema de cara a provocar abandonaments i frenar les adopcions de cans. A més, el portaveu també va titllar la prova de «discriminatòria», pel fet que només s’exigeix en els residents habituals, però no als propietaris de segones residències ni als turistes que vénen acompanyats dels seus gossos. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT