PUBLICITAT

Presentada la guia de consulta per a guarderies

  • El document pretén consensuar pautes d'actuació davant d'accidents
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Tort i Coll fan la presentació de la guia, ahir. Foto: SFG

El Departament de Salut va presentar ahir la guia Problemes de salut a l'escola bressol: guia d'actuacions del personal. El document, van assenyalar des del Govern, no pretén ser una eina ni per diagnosticar ni per tractar malalties, sinó una guia de consulta amb la intenció de consensuar pautes.

La presentació de la guia va anar a càrrec de Margarida Coll, directora de Salut Pública del Ministeri de Salut, Benestar i Treball, i d'Imma Tort, coordinadora del Servei de Salut Escolar. El Servei de Salut Escolar ha estat l'encarregat d'elaborat aquesta guia per unificar pautes d'actuació davant problemes de salut o davant l'accident d'un infant.

Amb tot, el document pretén respondre a les preguntes i dubtes més freqüents que poden sorgir sobre la salut dels infants d'entre 0 i 3 anys quan estan a l'escola bressol, la guarderia o la llar d'infants. Per facilitar el màxim possible la consulta d'aquest document per part dels educadors s'han elaborat diverses fitxes sobre els símptomes o els signes d'alarma que es donen més freqüentment i l'actuació que cal dur a terme davant d'aquestes situacions.

La guia neix després que al novembre de 2009 la Direcció de Salut Pública encarregués al Servei de Salut Escolar (SSE) la realització d'una anàlisi del document sobre problemes de salut a l'escola bressol presentat per les directores de guarderies i l'elaboració d'una proposta de treball, que es va concretar entre els mesos de gener i juliol del 2010. El document va ser revisat pel Servei de Pediatria de l'Hospital Meritxell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT