PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Cirque du Soleil es trasllada al juliol del 2022 per prudència

Budzaku afirma que el canvi no té cost addicional i aposta per ‘l’Andorra Mountain Music’ per aquest estiu

Per Laia Moliné

Un instant de l’espectacle del Cirque du Soleil del 2019.
Un instant de l’espectacle del Cirque du Soleil del 2019. | MARICEL BLANCH

L’espectacle del Cirque du Soleil previst per aquest estiu es trasllada al juliol del 2022, així ho va confirmar ahir el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, en la compareixença amb la ministra de Turisme, Verònica Canals. El motiu d’aquesta decisió resideix en la incertesa davant la crisi sanitària de la Covid-19 que podria comportar que s’haguessin de cancel·lar funcions i, en conseqüència, suposar un cost econòmic que l’entitat no està disposada a assumir. Així doncs, Budzaku va explicar que en el cas d’haver-se mantingut el Cirque s’haguessin necessitat quatre mesos d’assajos, el trasllat dels artistes internacionals i tota la logística de les PCR, la qual cosa suposa una despesa rellevant que si s’ha d’anul·lar algun espectacle hi hauria un risc pressupostari molt important. Aleshores, les raons tornen a ser les mateixes que van portar a traslladar la representació del 2020 al 2021. Budzaku, en aquest sentit, va manifestar que és una «notícia molt dolenta» que els hagués agradat no haver de donar, però que «un espectacle del Cirque no és el mateix que una actuació musical» i que s’ha de garantir tota aquesta operativa prèvia.

Les actuacions del 2022 s’anomenarà MUV i tindrà lloc, concretament, entre el 2 i el 31 de juliol. La novetat és que en lloc de 22 sessions se n’oferiran 26. Budzaku va assegurar que no hi haurà cap cost addicional als que ja estaven previstos en el contracte negociat amb la companyia per als anys 2020 i 2021, «l’únic que canvia són les dates que ara s’estableixen en el 2022 i 2023». L’actuació pactada amb el Cirque du Soleil pel 2022 suposarà 2,7 milions d’euros i girarà al voltant de la música amb un DJ com a protagonista que «decideix reunir tot el planeta i ballar al mateix ritme». El públic tindrà un protagonisme molt important en l’espectacle, malgrat que si les condicions sanitàries no milloren s’haurà d’adaptar.
Pel que fa a la comunicació, es preveu que a la tardor es pugui començar a publicitar i que la venda comenci a l’hivern. Respecte a l’emplaçament de les actuacions, Budzaku no va voler concretar on està pensat realitzar-lo, però va manifestar que tenen «un pla A i un pla B».

D’altra banda, Canals i Budzaku coincideixen que des del sector es defensa aquest esdeveniment perquè ajuda a potenciar l’ocupació hotelera durant el mes de juliol. En aquesta línia es van recordar els resultats de les enquestes que es fan als visitants on el «principal motiu pel qual venen al Principat és pel Cirque», segons el director general. La ministra de Turisme va afegir que «parlem amb el sector turístic cada dilluns i necessiten al Cirque du Soleil i, en no tenir-lo, estem buscant esdeveniments potents». Tant des del ministeri com des d’Andorra Turisme s’està treballant per poder oferir un ventall d’activitats culturals i esportives. Malgrat aquesta feina, Budzaku va admetre que «el previst per l’estiu no suplirà al Cirque perquè és exclusiu i això atrau. No tenim la fórmula per substituir-lo, ni sabem si existeix».

En referència a aquestes activitats que ja s’han previst per aquest estiu, es va presentar un calendari amb una totalitat de 12. El mes de juny arrencarà amb l’Andorra Mountain Music, en el qual avui dia encara es treballa per definir tots els detalls, però Budzaku va destacar que és la cita per la qual més aposten i que «el fet diferenciador és que serà a la muntanya». Per tal de fer-lo més atractiu, volen portar a artistes de renom i per aquest motiu estan en contacte constant amb Live Nation. Aquests concerts tindran lloc els dissabtes del mes de juny i està previst que puguin acollir fins a 5.000 persones, tal com s’havia proposat l’any passat quan es va haver de cancel·lar. També es va recordar que el país serà el punt d’arribada, de sortida i jornada de descans del Tour, de l’11 al 13 de juliol del 2021, cosa que ajudarà que s’incrementin les pernoctacions al Principat. Les altres activitats són: la Spartan Race Andorra (12 de juny), la Jambo Street Music (del 17 al 20 de juny), l’Andorra 21 Ports by Ironman (del 21 al 26 de juny), la Trail 100 Andorra-Pyrennes by Ironman (del 24 al 27 de juny), l’Andorra MTB Classic by Ironman (del 28 de juny al 3 de juliol), la Biennal L’andart (del 1 de juliol al 15 de setembre), la Volta als Ports d’Andorra (18 de juliol), la Sky Race Comapedrosa (25 de juliol) i la Mussara Andorra MBT (1 d’agost). 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT