PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Talentejant quasi dobla els participants del darrer any

El comú ja prepara les novetats per a les edicions vinents com les arts digitals

Per El Periòdic

Una de les obres del concurs.
Una de les obres del concurs. | ANA/M.F.

Les persones que ho desitgin poden veure durant un mes al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany les obres participants en el concurs Talentejant. Aquesta edició va comptar amb un total de 32 joves artistes la qual cosa significa, tal com va comentar el conseller de Joventut del comú Joao Lima, que s’ha «gairebé doblat» la participació que es va aconseguir el 2019, que es va situar en 17. 

En total s’han presentat 47 peces entre fotografia, escultura, dibuix i videoart. «Estem contentíssims perquè hem gairebé doblat la participació d’anys anteriors», va destacar Lima, que va ressaltar també que hi hagi hagut més participants en videoart, una categoria que també es tenia l’objectiu de potenciar. D'aquesta manera, s’ha passat d’un a dos participants. Després dels resultats d’aquest any, des del comú ja pensen en futures edicions. Així, el conseller va avançar que volen incloure noves categories com les arts digitals. Lima va manifestar que és una bona notícia com s’està consolidant el concurs i que és important que esdevingui «una forta iniciativa dins el país per mostrar l’escena artística d’Andorra».

Els guanyadors en la categoria A van ser Isolda Casamajor en dibuix i pintura; Àlex Mas en escultura; Mel Palos en fotografia i en videoart no hi va haver participació. En la categoria B, Anna Simonet va guanyar en dibuix i pintura; Astrid Castells en fotografia; Naiara Escabias en videoart, mentre que en escultura va quedar desert. A més, va haver un premi especial del jurat per a l’obra que millor reflecteix els valors de la joventut, la solidaritat i la tolerància, per a Marta Pajares. S’ha previst que no hi hagi acte de lliurament col·lectiu dels premis arran de les restriccions per la Covid-19, segons informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT