Andorra planta cara a una Polònia repleta d’estrelles mundials

Els de Koldo Álvarez de Eulate van jugar un partit molt exigent defensivament

Lewandowski juga la pilota enfront d'Aarón i Vales
Lewandowski juga la pilota enfront d'Aarón i Vales | Federació polonesa de futbol

La selecció del Principat va disputar ahir la segona jornada de la fase de grups dels classificatoris europeus per al Munidal de Futbol de Qatar 2022. En aquesta ocasió, davant tenien a una selecció de Polònia repleta de cracks mundials. Sense anar més lluny, el davanter del Bayern de Múnich, Robert Lewandowski, acompanyat d’altres coneguts com el migcampista Grzegorz Krychowiak, ex del Sevilla i PSG, i també els atacants Krzysztof Piatek o el davanter de l’Olympique de Marsella, Milik. Per altra banda, Andorra presentava novetats amb la incorporació a la llista de convocats de Christian García i el jove porter Iker Álvarez de Eulate, i la baixa de Ludo Clemente per decisió tècnica.

Els andorrans van aconseguir fer el seu joc, deixant la possessió de la pilota als polonesos mentre centraven els esforços a mantenir una bona defensa. Alavedra i San Nicolás van ser els encarregats d’intentar parar les escomeses rivals per banda, mentre Aarón va quedar com a referència en atac.

Va ser al minut 29 quan Lewandowski va rematar una bona centrada de Rybus i posava l’1-0 al marcador. Tanmateix, va ser el mateix davanter polonès el que feia el 2-0 al 55 de partit des de dins l’àrea petita, en una jugada en la qual Iker Álvarez no va tindre marge de reacció. Finalment, els tricolor aconseguien generar perill en un parell de jugades aïllades, però seria Swiderski l’encarregat de posar el 3-0 final al minut 88. El pròxim partit del andorrans es disputarà a l’Estadi Nacional el proper dimecres 31 a les 20.45 hores. Davant, una selecció d’Hongria que posarà a prova de nou al combinat tricolor en la tercera jornada d’aquesta fase de grups per al Mundial 2022.