L’FC Andorra aconsegueix l’ascens a la nova Primera Divisió RFEF

L’equip d’Eder Sarabia ja forma part dels 80 millors equips professionals de les lligues espanyoles

L’FC Andorra celebrant l’ascens al vestidor.
L’FC Andorra celebrant l’ascens al vestidor. | @FCANDORRA

L’FC Andorra ja és oficialment equip de la Primera Divisió RFEF. Els andorrans han aconseguit certificar l’ascens després d’empatar 1-1 al camp del Lleida Esportiu. El partit va començar amb bones sensacions per a l’equip d’Eder Sarabia, que aconseguia mostrar ganes per dominar la pilota i marcar un ritme propi. La proposta pareixia tenir efecte, ja que el Lleida va passar a un 4-4-2 més defensiu, i on Loureiro demostrava protagonisme combinant molt bé amb Marchan, Riverola i un Casadesús molt lluitador. No obstant això, aquesta dinàmica va canviar quan el Lleida proposava un marcatge a l’home molt destacat, impedint que els del Principat aconseguiren treure la pilota jugada des de la posició de Ratti. Amb aquesta pressió, Molinero aconseguia una bona posició de xut, però Pastor, molt atent, va enviar la pilota a córner. Va ser a la següent jugada on el migcampista del Lleida, Marc Martínez, feia una gran centrada al segon pal, perquè Simic deixés la pilota morta i fora Torras el que rematar a plaer per a posar l’1-0 al marcador al minut 28.

Així va acabar la primera part, i la segona començava sense un clar dominador del joc. Ambdós equips lluitaven més per la possessió que no pas per aconseguir crear jugades de perill, i va ser l’FC Andorra el que va tenir un parell d’ocasions clares per a poder empatar l’encontre. Això sí, minuts abans, Riverola va treure una pilota de la línia de gol després que Molinero es tragués una bona passada per a Torra, i aquest la pengés per damunt de Ratti. Aquest esglai va fer reaccionar l’equip andorrà i el perill va començar a ser reial amb uns grans Bover, Hevel i Casadesús. Des d’aquell minut 28, l’FC Andorra va tindre el cap a Badalona, perquè un gol d’aquests contra el Barça B treia als andorrans de la tercera plaça, provocant un intercanvi.

Finalment, el Badalona - Barça B va acabar 0-0, quedant encara tres minuts del Lleida - FC Andorra. L’equip del Principat aconseguia així l’ascens, tot i la derrota, però Carlos Martínez, al 90 de partit va mostrar el seu inconformisme i posava l’1-1 al marcador final gràcies a una bona assistència de Casadesús.
Per tant, l’FC Andorra tindrà plaça assegurada en Primera Divisió RFEF l’any vinent, i ara començarà una nova fase per a lluitar un possible ascens, aquesta vegada a la Segona Divisió del futbol espanyol.