PUBLICITAT

Xavier Flaqué: «He donat el premi perquè em sento millor»

  • El tècnic ortopèdic va optar per la Gavarnera perquè és «indefensa»
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto:

És tècnic ortopèdic, té 40 anys i gerència un comerç d'ortopèdia. Com diu, no li sobren els diners, i pensa que el que ha fet ho fan moltes persones «o així vull pensar-ho». Xavier Flaqué, el guanyador del premi Vip per un dia, atorgat per l'Associació de Petits Comerciants d'Andorra (APCA), i que suposa la suma de 3.000 euros, va explicar ahir a aquest rotatiu que la decisió de cedir el guardó al nens del Centre d'Acollida la Gavernera, la va fer perquè «em sento millor».

L'opció d'elegir la Gavernera i no qualsevol altra institució o ONG és perquè Flaqué considera que els nens són bastant «indefensos i és una entitat d'Andorra».

Flaqué es va negar a participar en l'acte programat pel col·lectiu del petit comerç, en què havia de passejar-se amb un Rolls Royce per recollir els vals de compra de la trentena de comerços que hi van participar. «No m'agrada cap ostentació i vaig decidir donar-ho a la gent que realment ho necessita», va dir.

La seva discreció ha negat que es publiqués cap imatge del seu rostre, perquè Flaqué vol passar desapercebut. No es considera cap exemple de solidaritat, perquè ell sap que hi ha molta gent que coopera en fets benèfics. De fet, no és el primer cop que col·labora en un acte solidari.

En assabentar-se del premi va ser el primer sorprès, «no m'ho esperava». Però immediatament va decidir cedir-lo.

Aquesta decisió va desmuntar el projecte de difusió de la campanya que havia organitzat l'APCA, i que volia fer soroll als carrers per evidenciar que el petit comerç està viu. Per aquest motiu, el dilluns, substituint a Flaqué, dos actors van ser els que es van passejar en el cotxe luxós a recollir tots els vals regals dels comerços participants i els que més tard van fer el lliurament als responsables del centre d'acollida la Gavernera.

Sense esperar-ho i sense voler-ho, el guanyador del que ha estat la primera edició del Vip per un dia, s'ha convertit en un exemple de solidaritat, al menys per aquells que encara valoren mostres positives com aquesta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT