PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘All in’ de l’FC Andorra per a ser equip directe al play-off d’ascens

A l’equip d’Eder Sarabia li valdria l’empat, però els jugadors tricolor confien a aconseguir la victòria

Per El Periòdic

Eder Sarabia donant instruccions en un entrenament a Prada de Moles.
Eder Sarabia donant instruccions en un entrenament a Prada de Moles. | @FCANDORRA

L’FC Andorra es juga aquest cap de setmana la certificació com a equip d’ascens a la Segona Divisió B Pro. L’equip d’Eder Sarabia ja no disposa de cap marge d’error després d’aconseguir només cinc punts dels 15 últims. Una victòria, dos empats i una derrota han fet entrar al conjunt en una dinàmica gairebé negativa que finalitza aquesta última data. Davant, l’equip andorrà es trobarà amb un Lleida Esportiu que ja té la feina feta, col·locant-se a la sisena posició amb 26 punts, justament a la part mitjana de la classificació.


El dubte més gran que pot sorgir als jugadors i al cos tècnic és saber amb quina actitud sortiran els rivals a batre. Els de Lleida estan matemàticament salvats i encara disposen de l’oportunitat de pujar a la Segona B Pro, mentre que els andorrans es juguen ascendir a aquesta mateixa divisió i, a més, l’oportunitat d’aconseguir arribar a la Segona B. «També sortiran a pels tres punts igual que farem nosaltres, ja que tots els punts que facis en aquesta fase són importants, i tots els equips tenen això al cap», destacava Adrià a Prada de Moles a principis de setmana. El migcampista afirmava estar «preparant la setmana molt bé, tenim moltes ganes d’anar a jugar a Lleida i certificar d’una vegada que som equip de Segona B Pro, ja que és l’objectiu del club aquesta temporada i estem preparats per a tot».


L’última vegada que els dos equips s’enfrontaren va ser el 9 de gener, a la jornada 11 i, casualment, les posicions a la taula classificatòria eres les mateixes. L’FC Andorra es mantenia tercer mentre que el Lleida agafava aquesta sisena posició. El partit disputat al Prada de Moles va acabar amb victòria local, 1-0, amb un Carlitos que va ser el protagonista amb un gol al minut 88 de partit.


El focus en aquest duel estarà posat a la davantera d’ambdós equips. L’FC Andorra compta amb el màxim golejador de la competició a hores d’ara, Carlitos, amb un total de 10 dianes. Per altra banda, el Lleida no es queda enrere, ja que Raúl ha sigut l’encarregat d’aconseguir vuit per a les files lleidatanes.
Ambdós equips arriben amb un guió equiparable tenint en compte l’últim resultat aconseguit. Tant els andorrans com els lleidatans vénen d’empatar. En cas dels primers a casa, contra l’Hospitalet, en un partit marcat per la polèmica targeta vermella que va veure el defensor Martín Mantovani a les acaballes de la primera part. Un partit que van començar guanyant, però que es va estancar amb l’empat visitant al minut 39. Per la seva part, el Lleida va jugar al Municipal Sagnier contra L’AE Prat, però amb dinàmica diferent a la dels andorrans. Els que foren visitants van aconseguir empatar el partit al minut 90, igualant el gol en contra que havien rebut al 54 de partit.


Jornada clau aquesta última on l’equip d’Eder Sarabia ha de demostrar que el bon joc proposat al camp també es reflecteix a la consecució d’aquest play-off d’ascens. En cas de no conseguir cap dels dos resultats òptims, com pugui ser un empat o una victòria, la tercera posició podria tenir un canvi de propietari, ja que el Badalona encara té opcions matemàtiques.

Mantovani, ‘out’ per a aquest l’últim partit

La Reial Federació Espanyola de Futbol va desestimar el recurs imposat per l’FC Andorra per la vermella que va veure el defensor Martín Mantovani en l’últim partit de l’equip, contra l’Hospitalet. Aquesta jugada no va deixar indiferent ningú, i menys encara als aficionats del conjunt del Principat. El central és peça clau per a Eder Sarabia i, malauradament, serà l’únic jugador del qual no podrà fer ús l’entrenador. L’argentí no podrà ser al camp aquest diumenge contra el Lleida Esportiu en un duel vital per als andorrans. El jugador mostrava el seu malestar a les xarxes socials amb un vídeo de la polèmica acció. Així doncs, el club ha mostrat públicament el seu suport cap al defensor amb un missatge com aquest: «Ànims Manto! Et trobarem a faltar al camp, però de ben segur sentirem el teu alè!».

PUBLICITAT
PUBLICITAT