Andorra lluita però no pot amb una Albània amb molta efectivitat

Els de Koldo Álvarez van jugar un partit molt físic que es va decantar a les acaballes de la primera part

L’11 inicial d’Andorra contra Albània
L’11 inicial d’Andorra contra Albània | Xavi Miró/FAF

La selecció es jugava ahir començar amb bon peu la fase de classificació europea per al mundial de Qatar 2022. I ho va fer davant la selecció d’Albània, que es va plantar a l’Estadi Nacional amb una formació ofensiva, amb tan sols tres defensors. Mentre, els andorrans, sortien amb un 4-4-2, tenint com a referència ofensiva a Jordi Aláez acompanyat del «Cucu» Fernández.
El partit va començar amb domini albanès en l’àmbit de possessió de la pilota, però sense gaire ocasions de perill a la porteria de Gomes. Tant es notava aquest ritme que, al minut vuit de partit, Márcio Vieira va veure la targeta groga, la primera del partit, mentre que Rebés va ser el següent, al minut 26. I va ser just en aquesta falta comesa pel migcampista andorrà que Rey Manaj va tenir l’ocasió més clara de la primera part del partit. Un tir des de quasi la línia de la frontal de l’àrea que va obligar Gomes a lluir-se, posant una gran mà per enviar la pilota al córner.

El joc d’Albània era clar: passar la pilota des de la defensa als migcampistes, per a després potenciar la banda dreta amb Ermir Lenjani com a protagonista. Tant va ser així que, al minut 41, a les acaballes de la primera part, el mateix Lenjani va aconseguir el primer gol per als seus, amb una excel·lent assistència del migcampista Keidi Bare. Un tir creuat, fort i ras al que Gomes no va tenir marge de reacció. No obstant això, la selecció no va abaixar els braços i va tenir un parell d’apropaments a la porteria defensada per Berisha. Àlex Martínez va ser l’encarregat de lluitar cada pilota amb un ritme de partit que es va concentrar solament a un dels costats del camp.

Amb l’1-0 se’n van anar els jugadors cap a vestidors, i l’inici de la segona part semblava molt al de la primera. Manaj ho va intentar per als albanesos, però la defensa d’Andorra rebutjava el perill, mentre que Àlex Martínez aconseguia crear bones jugades per als locals. Al minut 56 es va produir el primer canvi per als locals i va ser Alavedra el que substituïa Txus al terreny de joc. L’equip ho va seguir intentant, i al 68 Vieira va treure un tir des de fora de l’àrea que  parava Berisha amb dos temps.
Cap dels dos equips aconseguia treure perill i, al 70 de partit, Koldo Álvarez va decidir realitzar un doble canvi, donant entrada a Cristian Martínez i Aarón Sánchez en substitució de Ricard Fernández i Àlex Martínez. Finalment, 10 minuts després, els locals esgotaven els canvis, donant entrada a Sergi Moreno i Marc Pujol en lloc de Marc Rebés i Márcio Vieira.

A les acaballes del partit va ser la selecció albanesa la que aconseguia tenir un major nombre d’oportunitats, fent esforçar-se a Gomes en algunes juegades de perill. El partit va acabar amb una bona imatge local i un total de 285 espectadors.