PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El bus a la demanda escaldenc engegarà una prova pilot al juny

Amb el servei es vol apropar les zones periurbanes al centre

Per El Periòdic

Cèlia Vendrell i Montserrat Martell durant la presentació d’ahir.
Cèlia Vendrell i Montserrat Martell durant la presentació d’ahir. | ANA / M.F.

El Comú d’Escaldes-Engordany posarà en marxa, cap a «mitjans-finals» del mes de juny, una prova pilot de sis mesos del bus a la demanda. Tal com va apuntar ahir en la presentació la consellera de Medi Ambient de la corporació, Cèlia Vendrell, el nou servei vol apropar les zones periurbanes al centre, i ha de «suposar un canvi en la mobilitat dels ciutadans d’Escaldes-Engordany». D’aquesta manera, la prova permetrà establir qüestions com la quantitat de busos necessària, les parades o la freqüència de pas, entre d’altres.

Dimecres va sortir publicat al BOPA el concurs corresponent al transport, que indicava que funcionaria cada dia: de dilluns a divendres, de 7.00 a 22.00 hores; i els caps de setmana i festius, de 9.00 a 22.00 hores. En aquest sentit, l’assessora de projectes estratègics del comú, Montserrat Martell, va detallar que aquests horaris podran ser modificats en funció del resultat de la prova.

Per tot plegat, Vendrell va defensar que finalment s’ha optat per un bus a la demanda i no un servei tradicional perquè no tenia sentit tenir «un bus fent voltes buit», i que amb aquest sistema, es podrà «millorar la qualitat de l’aire», ja que es vol afavorir que la gent deixi el vehicle a casa, va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT