PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pla de dinamització establirà un «corredor turístic» al camí Ral

Tudó insisteix en les despeses de Nadal i Dolsa qüestiona una concessió d’explotació del CEO

Per Lídia López

El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, durant la sessió de Consell de Comú d’ahir.
El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, durant la sessió de Consell de Comú d’ahir. | El Periòdic

El pla de dinamització de la parròquia va protagonitzar la sessió de Consell de Comú d’Ordino d’ahir, amb molts punts però tots dedicats a aspectes de gestió i funcionament de la corporació. La consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, va ser l’encarregada de posar la qüestió sobre la taula, preguntant al voltant d’una adjudicació per valor d’11.500 euros a raó del pla, sobre el qual «l’oposició no hem rebut informació al respecte», i va lamentar que «no s’ha comptat amb nosaltres ni amb les idees que hauríem pogut aportar». En aquest sentit, el conseller de Turisme,

Dinamització i Esports, Jordi Serracanta, va respondre que tenen previst compartir la informació al respecte a la propera comissió de Turisme. A més, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va apuntar que es tracta d’un pla que s’està elaborant conjuntament amb diversos actors del teixit econòmic de la parròquia –hotelers, comerciants o ramaders–, amb els que es manté activa una taula de treball, i que de fet, es tracta d’un pla que va ser aprovat fa temps. «La intenció és potenciar el turisme a la parròquia d’Ordino en totes les seves vessants: muntanya, neu, família, cultura...», va declarar Mortés. 

Així, una de les accions que s’implementarà dins d’aquest pla de dinamització és un «corredor turístic» dins del projecte Riberamunt, que unirà les diferents poblacions al voltant del camí Ral i la Valira del Nord.

E-sports al CEO

Per la seva banda, el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, va preguntar pel concurs per a la concessió d’explotació d’un espai dedicat als e-sports dins de l’edifici del Centre Esportiu d’Ordino (CEO). En aquest sentit, Serracanta va exposar que fins ara, hi havia instal·lats una part de simuladors virtuals, i havent comprovat que «cada cop té més arrelament», s’impulsarà un espai centrat en aquestes eines per «fomentar projectes innovadors amb noves tecnologies per complementar l’oferta esportiva».

No obstant això, aquestes explicacions no van convèncer a Dolsa, que va recalcar que veu «molta precisió en el redactat», i va manifestar que esperarà a veure les ofertes candidates per sortir de dubtes, considerant «teledirigit» l’edicte i com una forma de legalitzar el que ja s’està oferint a hores d’ara.

Així mateix, la consellera de Movem Ordino va insistir en el fet que trobava «excessives» les despeses nadalenques, i va reclamar que es fessin contractacions mitjançant intermediaris, perquè aquesta estratègia encareix les accions. «Poso en evidència que hem gastat molts diners i els pressupostos no sempre s’estan demanats de la forma correcta», va apuntar la consellera. Per últim, Tudó va lamentar la imposició d’una sanció econòmica a un treballador de la corporació per valor de la seva tretzena paga, que si bé està tipificada, «en la situació delicada que estem, s’hauria pogut trobar una solució que no fos econòmica».

Finalment, cal fer menció d’alguna de les qüestions aprovades durant la sessió, com un crèdit extraordinari a la Comissió de Turisme, Dinamització i Esports per valor de 2.000 euros, que segons la cònsol menor ordinenca, Eva Choy, serviran per cobrir la participació en el clúster d’esports d’Actua. A més, també es va aprovar la reconducció al pressupost de 2021 dels 2,7 milions d’euros de compromisos no liquidats en l’exercici 2020. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT