Bartumeu Gabriel, podi als Campionats d’Espanya

El corredor va aconseguir el tercer lloc gràcies a una bona segona mànega

Bartumeu Gabriel durant la prova d’ahir
Bartumeu Gabriel durant la prova d’ahir | FAE

Espot, a Lleida, va acollir durant el dia d’ahir la jornada de gegant dels Campionats d’Espanya absoluts, amb l’equip nacional masculí i també els corredors de l’EEBE. Bartumeu Gabriel va aconseguir pujar al podi com a tercer classificat, gràcies a un temps d’1.57.07. El guanyador va ser l’espanyol Gonzalo Viou, amb un temps d’1.56.23, i amb una diferència tan sols de 0.84 sobre l’andorrà, mentre que la segona plaça se la va quedar Aingeru Garay, amb un temps d’1.56.63 i una diferència de 0.44 respecte al del Principat. Gabriel va assolir la tercera plaça després d’una segona mànega en la qual va fixar el temps final, millorant el quart crono que havia marcat a la primera. Per altra banda, representació andorrana també dins dels 10 primers classificats, amb un Àlex Rius que va ser 6è amb 1.58.05, a 1.82 del campió, quan a la primera mànega finalitzava amb el 8è temps. A més, i malauradament, Xavi Cornellà es quedava a les portes d’aquest top 10, acabant 11è amb un temps d’1.58.76, a 2.53 del vencedor. Cornella es va posar 7è a la primera mànega, però a la segona es va quedar més al darrera.

També en al·lusió al gegant dels Campionats d’Espanya, Íria Medina, corredora de l’EEBE, no va poder finalitzar la competició a causa d’una caiguda quan era tercera, a 0.49 del millor temps. Així mateix, dues andorranes més van córrer: Chiara Mogni, que va ser 27a amb +14.31, i Laia Robert, que no va finalitzar la segona mànega quan era 28ª en la primera.

Pel que fa al descens FIS d’AnniviersZinal, disputat a Suïssa, Matías Vargas va quedar 45è amb un temps d’1.12.79, a 3.91 del guanyador. El primer lloc el va aconseguir el suís Niels Hintermann, amb un temps d’1.08.88.
Al grup de joves, els millors van ser Aritz Àlvarez, que va ser 21è, a 5.31 del primer classificat, Lluís Torres, que va quedar 24è amb +5.52 i Jaume Núñez, a la 26a posició, amb diferència de +6.97.