PUBLICITAT

Ester Vilarrubla exposa a la reina d'Espanya el model d'educació inclusiva d'Andorra

La ministra ha posat en relleu que el 95% dels alumnes amb discapacitat estan inscrits en escoles ordinàries

Per El Periòdic

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i la reina d'Espanya.
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i la reina d'Espanya. | ANA/M.P.

La visita dels reis d'Espanya ha continuat al migdia amb la reunió de treball que la reina ha mantingut amb la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. La ministra ha exposat el model d'educació inclusiva als tres sistemes educatius del país i, de fet, ha presentat un vídeo explicatiu d'aquesta qüestió. Vilarrubla ha posat en relleu que el 95% dels alumnes amb discapacitat estan inscrits en escoles ordinàries, que, a més, segons les seves necessitats, reben reforç específic. També ha destacat que s'està treballant per arribar a un model universal d'aprenentatge.

Els actes oficials prosseguiran a les 17 hores amb la visita del rei a l'edifici administratiu del Govern, on tindrà una reunió privada amb el cap de Govern, Xavier Espot i, posteriorment, hi haurà una trobada institucional entre les delegacions dels dos països. El primer dia de la visita clourà amb el sopar ofert pels coprínceps en un hotel de la capital.

De cara a divendres, els reis d'Espanya visitaran el col·legi espanyol María Moliner per conèixer de primera mà la comunitat educativa espanyola a Andorra. En l'últim dia de la visita, ses majestats també es desplaçaran al conjunt arquitectònic romànic de Santa Coloma i l'Espai Columba, on els rebrà la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. Finalment, es desplaçaran a Ordino, on hi ha previst el dinar ofert pel cap de Govern a l'Era de Casa Rossell, així com una visita a la Casa-Museu d'Areny Plandolit.

Mesures sanitàries durant la visita oficial

Amb l'objectiu d'evitar la transmissió del coronavirus el ministeri de Salut ha aprovat el protocol per evitar la propagació del virus durant els actes de la visita oficial dels reis d'Espanya. Així doncs, les delegacions i els professionals acreditats per a la cobertura de l'esdeveniment han hagut de presentar una prova PCR o TMA negativa realitzada 48 hores abans de l'esdeveniment com a màxim. A més, durant el desenvolupament de la visita és obligatori l'ús de la mascareta i mantenir la distància interpersonal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT