PUBLICITAT

Andorra la Vella

Koldo: «Albània ha trobat una parella de davanters que està funcionant»

Iker Álvarez es troba entrenant a Vila-real i s’incorporarà a la concentració de la tricolor després del primer partit

Per Vicente Pallarés

Koldo Álvarez de Eulate i Marc Pujol en la roda de premsa prèvia.
Koldo Álvarez de Eulate i Marc Pujol en la roda de premsa prèvia. | EL PERIÒDIC

La selecció absoluta s’enfronta avui a les 20.45 hores a Albània a l’Estadi Nacional. El combinat albanès, malgrat ser el rival del bombo 4, destaca per la qualitat dels seus futbolistes i la seva solvència defensiva amb diversos futbolistes de la Serie A italiana amb experiència a la Lliga de Campions. «A banda d’aquesta experiència defensiva, ens preocupa la seva manera de fer, amb sortida de tres creen moltes superioritats i, a partir d’aquí, són capaços de generar moltes oportunitats. Han trobat una parella de davanters, Cikalleshi i Rey Manaj, que els està funcionant i estan marcant gols a les seves respectives lligues i tenen molta gent jove que pot aparèixer en qualsevol moment i ens pot generar molts problemes», va destacar el seleccionador, Koldo Álvarez de Eulate. Segons Marc Pujol, el combinat nacional afronta aquesta nova fase de finestres internacionals, amb la classificació pel Mundial de Qatar 2022, «amb ganes». «Ja fa uns mesos de l’últim partit oficial. És veritat que no vam acabar la Nations League com ens hauria agradat, però continuem en la mateixa línia d’intentar competir tots els partits i millorar alguns aspectes», va afegir el veterà migcampista de l’Inter.

 

 Pujol torna d’una lesió, encara que ja ha disputat partits de la Lliga Multisegur, però ara afronta el repte internacional amb garanties, com la resta de l’equip: «Crec que arribem molt bé. Crec que és el millor moment ara que no pas els partits del setembre perquè a nosaltres ens va agafar a finals de pretemporada. Ara, almenys, tothom està al ritme de competició, molts companys que vénen de fora també mantenen un bon ritme i en general s’ajunten unes èpoques molt bones pel que fa al nostre ritme de competició». «És cert que l’exigència és màxima, però crec que en aquest aspecte arribem bé. És veritat que ens queda per davant un calendari exigent, però hem de centrar-nos al partit del demà. Hem de tenir en compte que juguem contra una selecció potent, que pot crear perill per qualsevol lloc i hem d’estar amb molta concentració», va subratllar el tècnic.

 

Les baixes

 

Per a aquests exigents compromisos, Koldo té a la seva disposició 22 futbolistes, a més d’Iker Álvarez, que arribarà després del matx contra Albània. El seleccionador va explicar la momentània absència del porter i va argumentar les baixes de Sebas Gómez i Luis Blanco: «Les absències tant de Sebas Gómez com de Luis Blanco han sigut per decisió tècnica, i respecte a Iker sí que li vam fer arribar la convocatòria, ens vam posar en contacte amb el seu entorn i vam decidir que estaria disponible per a la selecció sempre que tinguéssim algun problema. No obstant això, teníem clar que per al partit de demà inicialment anàvem a comptar amb Gomes a la porteria i, per tant, vam decidir deixar que Iker seguiria entrenant a Vila-real i que s’incorporaria a partir de demà a la nit».


Aquesta concentració arriba en un dels moments amb més tensió de la temporada pels jugadors de la Lliga Multisegur, de la qual resta una jornada de la fase regular. «És com si vinguéssim deixant a banda qualsevol mena de context que no sigui aquest. Veig que aquí la gent fa un reset des del primer dia. Tenim molt clar què és el que hem de fer i la gent té molt clar el lloc on estem i vénen de seguida amb aquest canvi», va manifestar el seleccionador andorrà sobre els seus futbolistes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT