PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FIFA assegura el Mundial de Qatar 2022 amb 900 milions

L’organització ha volgut protegir el que és el seu actiu més preuat de cara als comptes generals

Per El Periòdic

Imatge de la copa del món.
Imatge de la copa del món. | FIFA

La FIFA ha assegurat el Mundial de futbol, que se celebrarà a Qatar al 2022, amb una pòlissa de 900 milions de dòlars. Així ho ha fet saber l’organització als seus comptes oficials. L’organisme rector del futbol mundial ha volgut protegir la que serà la seva principal font d’ingressos d’aquest cicle (2019-2022) amb un document que cobreix les despeses d’una hipotètica cancel·lació o ajornament de l’esdeveniment.


La Copa del Món, que se celebra cada quatre anys, suposa la principal font d’ingressos per a l’entitat, i així ha quedat reflectit en cada cicle. Per a aquesta edició, la federació espera ingressar 4.666 milions de dòlars, dels quals el 82% ja hauria quedat tancat a l’últim balanç, realitzat el passat 31 de desembre. De la xifra total, més de la meitat, uns 2.640, correspondrien a drets televisius, que deixarien d’existir si l’esdeveniment no arribés a celebrar-se.


Que la Copa del Món se situï en 2022 la fa créixer en rellevància, ja que «la situació financera de la FIFA depèn de l’èxit en l’organització de la Copa Mundial, perquè gairebé tots els contractes amb els seus afiliats comercials estan relacionats amb aquest esdeveniment», assenyala l’organisme en l’informe dels seus comptes. No obstant això, encara que l’existència d’aquesta assegurança s’ha publicat recentment, la FIFA l’hauria firmat i fet oficial al 2019, abans de l’aparició de la Covid-19 i les seves conseqüències.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT