PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Albània, un oponent menys conegut, però amb futbolistes de Champions

La defensa del conjunt dirigit per Edoardo Reja està formada per alguns jugadors d’equips europeus top

Per Vicente Pallarés

Marc Pujol treu una falta en un partit de la selecció.
Marc Pujol treu una falta en un partit de la selecció. | FAF

La selecció absoluta s’enfronta a tres partits oficials durant els pròxims set dies. Demà, tindrà lloc el primer compromís a l’Estadi Nacional davant Albània i, després, l’expedició andorrana viatjarà a Varsòvia, on es veurà les cares amb la Polònia de l’estrella del Bayern de Munic Robert Lewandowski. Per últim, el combinat nacional rebrà a Hongria al Principat el proper dimecres. 


Anglaterra i San Marino hauran d’esperar a properes finestres FIFA, sent els dos duels que més expectació creen als aficionats al futbol del país. Per una banda, els astres de la Premier League visitaran el Nacional i d’altra, el matx contra San Marino serà vital per a les aspiracions dels homes de Koldo Álvarez de Eulate. De moment, la tricolor només pensa en el primer escoll, Albània, oponent del pot 4, per sota d’Anglaterra, Polònia i Hongria. Cal redordar que, per primer cop a la història, la selecció va sortir del pot 5, sent San Marino el membre del grup seleccionat des del pot 6. 

 

Albània

 

El combinat albanès, encara que menys reconegut que els anglesos i els polonesos, arribarà a Andorra amb la presència de diversos futbolistes de primer nivell. Aquesta selecció destaca pel seu entramat defensiu. Segons la base de dades Transfermarkt, el jugador amb més valor de mercat és Marash Kumbulla, el defensa central de l’AS Roma. Amb només 21 anys, Kumbulla està valorat en 27 milions d’euros. La seva parella al centre de la defensa, Berat Djimsiti, està valorat en 22 milions i també juga a la lliga italiana, concretament, a l’Atalanta, que va ser eliminat de la Lliga de Campions pel Reial Madrid. A Kumbulla i Djimsiti, els segueixen el porter Strakosha, de la Lazio de Roma, i el lateral dret Hysaj, del Nàpols, valorats en 18 i 14 milions, respectivament. Per tant, els quatre jugadors prometen cuidar bé la rereguarda albanesa, en ser futbolistes d’un alt nivell i pertanyer a equips italians, caracteritzats pel catenaccio o joc defensiu. A més, el seleccionador, Edoardo Reja, també és italià. Rey Manaj, que juga la Segona B al grup de l’FC Andorra amb el Barça B, també és una de les estrelles del primer rival andorrà, a més del migcampista de l’Espanyol Keidi Bare, de només 23 anys. En total, l’equip d’Albània està valorat en 107,18 milions d’euros, mentre que el d’Andorra no arriba als dos milions. Cal destacar que Albània no perd des del passat 7 de setembre, quan va caure a casa contra Lituània per 0-1. Des de llavors, dos empats consecutius, contra Kazakhstan i de nou davant Lituània, i tres victòries en els seus últims compromisos contra Kosovo (2-1), Kazakhstan (3-1) i Bielorússia (3-2). Tots aquests partits, excepte l’amistós contra Kosovo, eren oficials i corresponents a la UEFA Nations League. Durant aquesta finestra, Albània s’enfrontarà a la tricolor, Anglaterra i San Marino. Per tant, voldrà guanyar el primer i el tercer partit a tota costa per a poder permetre’s una ensopegada davant el transatlàntic anglès en el seu segon matx, que tindrà lloc a Tirana i pel qual ja han demanat que hi hagi públic.


Per la seva banda, el combinat nacional afronta una nova etapa després de patir quatre derrotes consecutives a les últimes concentracions. Les Illes Fèroe (2-0), Portugal (7-0) en partit amistós, Malta (3-1) i Letònia (0-5) van ser els botxins de l’equip de Koldo. La Federació Andorrana de Futbol (FAF) informarà aquest matí de la convocatòria definitiva després del primer entrenament, que va tenir lloc ahir al vespre, encara que ja es poden assegurar alguns noms, malgrat sorpreses d’última hora com possibles lesions o casos positius de Covid-19. Presumiblement, els porters seran Josep Gomes (Inter), Iker Álvarez (Vila-real) i Xisco Pires (Engordany). Els jugadors de camp serien Moi San Nicolás (Atlètic Escaldes), Adri Rodrigues (Atlètic Escaldes), Christian García (Alcorcón), Albert Alavedra (Pobla de Mafumet), Èric de Pablos (FC Santa Coloma), Marc García (Montanyesa), Emili (Inter), Joan Cervós (AE Prat), Marc Rebés (FC Santa Coloma), Márcio Vieira (CA Monzón), Xavi Vieira (Atlètic Escaldes), Marc Pujol (Inter), Sergio Moreno (Inter), Jordi Rubio (Inter), Ludo Clemente (Inter), Luigi San Nicolás (Atlètic Escaldes), Aaron Sánchez (Engordany), Cristian Martínez (Inter), Àlex Martínez (FC Santa Coloma), Ricard Cucu Fernández (SD Formentera), Jordi Aláez (Diagoras Rodou) i Víctor Bernat (UE Santa Coloma), formant una llista de 25 futbolistes. Sebas Gómez i Luis Blanco no van rebre la trucada de la FAF, però podrien entrar si hi ha baixes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT