PUBLICITAT

Bon rendiment tricolor amb sengles podis de Vidosa i Gutiérrez

  • El número u de la FAE és 2on a Bernex, mentre que l'andorrana tanca l'eslàlom de Chatel 3a
EL PERIÒDIC
BERNEX / CHATEL

Periodic
Vidosa, durant una de les curses de la passada temporada a Val d'Isère. Foto: FAE

El treball dóna els seu fruits en el món de l'esquí andorrà. Ahir Roger Vidosa i Mireia Gutiérrez van aconseguir sengles podis –ell segon, ella tercera- en les curses que van disputar a Bernex i Chatel, respectivament. Uns resultats que, a més, serveixen per motivar la resta dels esquiadors de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE).

Roger Vidosa va finalitzar l'eslàlom gegant FIS de Bernex en segona posició i a només 18 centèsimes de la victòria. A més, d'aquesta manera el número u de la FAE va aconseguir el seu millor resultat en punts FIS en aquesta disciplina, deixant ara la seva marca en 20,02 punts. Per la seva part, Mireia Gutiérrez va disputar l'eslàlom FIS de Chatel convençuda com sempre de les seves opcions, i va aconseguir la tercera posició amb una puntuació FIS de 19,67. Amb tot, l'andorrana va treure el seu millor esquí en una segona mànega espectacular, quan va finalitzar amb el segon millor temps a només 3 centèsimes del millor crono. Aquesta segona plaça li va permetre remuntar fins la tercera posició en el global, després que a la primera mànega signés la 5a posició.

L'andorrana torna avui a la competició a Chatel amb un altre eslàlom FIS, abans que faci una vegada més les maletes per marxar a l'estació austríaca de San Sebastian on els dies 8 i 9 disputarà les proves de la Copa d'Europa. Així mateix, a la cita d'ahir a Chatel, Carla Altimir va tenir també la seva oportunitat de millorar resultats, tot i que va acabar 45a amb 97,84 punts FIS. Segons el seu entrenador, Pierre Berneron, «la Carla encara està lluny dels objectius que hem marcat per ella».

EQUIP MASCULÍ / A la cita de Bernex on Vidosa va ser ahir segon, també hi va córrer l'eslàlom gegant FIS la resta de l'equip masculí de la FAE. Kevin Esteve va ser el segon andorrà a la meta amb la 18a posició quan havia sortit amb el dorsal 43. Esteve va signar el seu millor resultat FIS en la disciplina, amb 31,46 punts (abans tenia 36,90). Per altra part, Nil Ruiz (dorsal 62) va acabar 35è amb 49,23 punts FIS, mentre que Marc Oliveras va ser 38è amb 50,52 punts, i Ferran Huertas 64è (va sortir amb el dorsal 81) va finalitzar 64è amb 73,46 punts. Tot l'equip disputa avui un altre eslàlom gegant al mateix escenari.

SATISFACCIÓ A LA FAE / El director tècnic de la federació, CarlesVisa, va analitzar els resultats d'ahir: «Tot això demostra que el Roger també es beneficia de la competitivitat que està creixent dins de l'equip; no només els joves són qui treuen partit, sinó que el Roger també millora amb la situació actual, i això és excel·lent per a l'esquí andorrà». L'entrenador Simon Bastelica opinava de manera semblant: «Hem vist coses molt bones, tant a nivell individual com a nivell col·lectiu; estem en una bona línia que no hem de perdre».

TORNA EL TOUR DE SKI / Ahir va ser jornada de descans al Tour de Ski on hi participa Francesc Soulié. La competició es va desplaçar a Itàlia, on disputarà la recta final de la competició amb una 5a cursa en què l'andorrà intentarà millorar posicions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT