PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ballada de la llegenda del buner pel 10è aniversari

Hi haurà també un festival dels petits i un altre dels veterans i el cos de dansa

Per El Periòdic

33 Un moment de l’acte commemoratiu del 10è aniversari.
33 Un moment de l’acte commemoratiu del 10è aniversari. | ana / A.S.

Amb motiu del 10è aniversari de l’Esbart Valls del Nord, el Comú d’Ordino i la Massana van organitzar un acte commemoratiu per a l’entitat cultural on hi van participar les dues codirectores de l’Esbart, Pilar Capdevila i Sandra Tudó, i també la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, i el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné. Durant l’acte, les dues codirectores van avançar les diferents propostes de l’Esbart per aquest 2021, en les quals destaca un festival de les seccions de petits fins a juvenils, que tindrà lloc el 12 de juny, i un altre a la tardor amb el cos de dansa i la secció de veterans, que inclourà una escenificació ballada de la llegenda del buner d’Ordino.

Per la seva banda, tant Choy com Forné van agrair a l’Esbart la gran tasca feta durant els darrers anys i van mostrar el ple suport de les corporacions en aquesta entitat cultural. Cal recordar que l’Esbart Valls del Nord és l’única entitat cultural mancomunada entre dues parròquies i ha esdevingut «una referència cultural consolidada» amb participacions en les festes majors, però també amb representació internacional, va manifestar Choy. En la mateixa línia, Forné va destacar les múltiples franges d’edat que inclou l’entitat amb diferents categories que van des dels quatre anys fins als 65. En total, 120 ballarins conformen una entitat que ja ha creat 30 coreografies pròpies i ha confeccionat més de 40 vestuaris diferents.

Des de l’Esbart van recordar que per seguir estant a prop de la ciutadania en la situació actual de pandèmia, proposen una iniciativa cultural mensual cada mes, com per exemple càpsules a les xarxes socials on van mostrant els vestuaris; entrevistes amb membres de l’Esbart; un recull de músiques acompanyats amb imatges; o la preparació amb la secció dels més petits d’un conte adaptat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT