Vargas participarà als Nacionals de Suïssa de velocitat a Zinal

El freestyle i l’esquí de fons també deixen grans resultats per al comptador andorrà

Matías Vargas als Nacionals de Suïssa de velocitat.
Matías Vargas als Nacionals de Suïssa de velocitat. | ORIGAMI FOTO/ÒSCAR RIUS

Matías Vargas ja està a Suïssa per a disputar els Nacionals d’aquest país. L’andorrà ja va estar present durant el dia d’ahir a l’estació de Annivers-Zinal per participar en l’entrenament oficial. Abans de la cursa que es disputarà al llarg del dia de demà, hi haurà dos entrenaments oficials que es realitzaran durant el dia d’avui. El suís Ralph Weber va estar el més ràpid a les proves d’ahir, mentre que Vargas va marcar 1.16.78, a +3.54 de Weber. Avui, està previst un segon entrenament a l’espera de la cursa de descens de demà.

D’altra banda, l’Andorra Freestyle Club va organitzar el passat diumenge, amb el suport de la FAE, el Campionat Nacional de Freestyle en Big Air. L’esdeveniment va tenir lloc a l’snowpark de Soldeu, on les condicions meteorològiques van complicar la jornada a causa del fort vent. No obstant això, els Nacionals es van poder celebrar amb èxit amb la participació andorrana, però, a més, d’esportistes de França i d’Espanya, des dels sis anys fins categoria absoluta. L’andorrà Nahuel Tagliaferro es va quedar amb la segona plaça gràcies a un Cork Front Side 540. A la categoria absoluta , l’andorrana Nerea Fernández va aconseguir el primer lloc amb un switch 180. Finalment, l’andorrà Henry O’Meara va quedar tercer a la classificació d’estil lliure amb un Cork 9.

Per últim, els Campionats de Catalunya d’esquí de fons, que van tenir lloc el cap de setmana passat, van deixar un total de sis ors, tres plates i tres bronzes al comptador dels esquiadors del Principat. En categoría absoluta d’sprint cross va ser Gina del Rio la que es va imposar, mentre que Ona Ferrando va obtenir la tercera plaça. A la sub-10 de la mateixa modalitat hi va haver podi andorrà complet, amb Bernat Melsió primer, Pau Torra segon i Roc Martin com a tercer. En sub-12, Aurem Pagès va acabar primera, mentre que a la categoria absoluta de les proves d’skiathlon, Gina del Rio va sortir com a guanyadora i Quim Grioche, en homes, va ser segon. Finalment, a les categories inferiors, Bernat Melsió va quedar en primer lloc en sub-10, seguit de Pau Torra i Roc Martin, i en sub-12 la guanyadora va ser Aurem Pagès. La pròxima cita tindrà lloc el proper cap de setmana als Campionats d’Espanya que se celebraran a Belagua, Navarra.