PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els casos actius tornen a créixer i se situen en les 431 persones

També va a l’alça la incidència a l’hospital, amb dos ingressos més

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la façana de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Imatge d’arxiu de la façana de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

La incidència del coronavirus a Andorra torna a créixer. Segons les dades que va compartir ahir el Govern en un comunicat, els casos actius i els ingressos a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell van augmentar respecte de la jornada anterior, coincidint amb la tendència a l’alça d’arreu d’Europa.

En concret, les darreres 24 hores s’han detectat 36 nous infectats, elevant el total del país a 11.517. Així mateix, es van registrar 21 altes de les 10.973 fins a la data. Per tot plegat, hi va haver un creixement en 15 persones, que es va situar en els 431 casos. D’aquests, 18 restaven ingressats a l’hospital: 11 a planta i 7 a l’UCI, tots ells sota ventilació mecànica. De fet, també van créixer en dues persones els ingressats al centre, a l’àrea de planta. Per la seva banda, al Cedre no hi havia cap pacient.

En relació amb la població escolar, el Govern va indicar que hi havia un total de 44 classes afectades: 24 aules sota vigilància activa –13 de total i 11 de parcial–, i hi havia 20 aules en règim de vigilància passiva. 

Per finalitzar l’actualització, la xifra de defuncions va restar en 113 perquè, afortunadament, no es va produir cap òbit.

L’OMS fa una alerta

Per la seva banda, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va fer una alerta aquest cap de setmana a Europa després que es registrés la tercera setmana consecutiva de contagis en augment, a la vegada que va adverir d’un aixecament precipitat de les restriccions als països on la situació epidemiològica ha millorat, però on només hi ha una petita part de la població vacunada. En aquest sentit, van fer referència al fet que 21 estats estan relaxant gradualment les mesures, basant-se en la premissa que la situació millorarà amb l’avenç de la vacunació, una suposició que l’OMS considera «prematura». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT