El MoraBanc assoleix un triomf vital en la pròrroga, tot i tenir cinc baixes

El conjunt del Principat s’imposa al Manresa, que és un dels rivals directes, remuntant 13 punts «amb cor»

Per Vicente Pallarés

Hannah anota contra el Manresa al Poliesportiu d’Andorra.
Hannah anota contra el Manresa al Poliesportiu d’Andorra. | ACB PHOTO / A. MARTÍN

La capacitat de lluita del MoraBanc és infinita. Els homes d’Ibon Navarro es van emportar el partit contra un rival directe, el BAXI Manresa, per 92-86, amb pròrroga inclosa i cinc baixes importants, com són Moussa Diagne, Tyson Pérez, Guille Colom, Malick Dime i Tomasz Gielo. De fet, el jove Pons va estar convocat. El conjunt del Principat va arribat a anar perdent de 13 punts durant el tercer quart, quan Eatherton va anotar un 2+1 pel 45-58. No obstant això, l’equip tricolores va refer, va poder forçar la pròrroga i, fins i tot, Jelínek, que ahir es va convertir en el segon jugador amb més minuts amb la samarreta del MoraBanc va gaudir d’una oportunitat de posar el tir guanyador durant el temps reglamentari. L’inici del temps afegit no va estar fàcil i va començar amb un parcial de 0-5, que, després, va passar a un de 14-3 que li va donar definitivament la victòria al MoraBanc davant l’equip de Pedro Martínez que també té l’objectiu del play-off i abans del matx tenia una victòria més que els andorrans.

Pel que fa al partit, va començar amb jugades ràpides, utilitzant molt el recurs del pick and roll, però sense encert, per la qual cosa els primers punts dels dos equips arribaven mitjançant els tirs lliures. Haukur Palsson va fer el 5-2 amb un triple, però des d’aquell moment, el MoraBanc no va tornar a posar-se per davant fins la pròrroga en un partit en el qual va anar a remolc i va lluitar contra tots els elements, que semblaven estar en contra. Gràcies a una cistella final de Llovet, que també va aparèixer en moments clau, el primer quart va acabar amb només tres punts d’avantatge pels catalans. Però, el motor del Manresa va començar a carburar de veritat a partir del segon quart, assolint parcials importants i amb un gran Eatherton, que va ser l’MVP del partit, fins i tot per davant de Hannah, que va anotar 22 punts i va aconseguir 22 crèdits de valoració. Com en el primer quart, una cistella final tricolor, en aquesta ocasió un triple de Sergi García, reduïa l’avantatge i donava esperances al MoraBanc. Així doncs, el partit va arribar al descans amb 29-36 en el marcador, evitant la diferència de 10 punts, que arribaria més tard. En el tercer quart, va arribar la màxima diferència del partit, els 13 punts que semblaven insalvables, però seguidament, el MoraBanc va aconseguir un parcial de 6-0 i seguia veient una petita llum al final d’un túnel que volia tapiar el Manresa i va acabar obrint-se, caient el duel del costat tricolor. El MoraBanc tenia 10 minuts per davant per a remuntar set punts i ho va aconseguir forçant la pròrroga amb triples de Jelínek, Hannah i Palsson i gràcies, en part, a un parcial de 13-2 sobre els de Pedro Martínez. Senglin primer (85-83) i Parakhouski després (87-86) donaven la volta al marcador i el 92-86 de Llovet a falta de 22 segons va tancar el partit.

Ibon Navarro: «L’ànima d’aquest equip és molt gran»

«El partit ha anat com sabíem que podia anar, sense frescor, sense anotació, patint molt... Tunde ha vingut aquest matí malalt, Haukur no va poder entrenar ahir per un problema abdominal, hem perdut l’Oriol Paulí i tot eren problemes. Però, a l’últim quart, anàvem 10 punts a baix i és una qüestió de mentalitat, de desig i de cor. Estem fotuts, però ho volem. La sensació era que estàvem morts perquè no tenim rotacions i estàvem molt cansats, però el cor i l’ànima d’aquest equip són molt grans. Podem no jugar bé, però aquest equip respecta molt els seus valors i aquests ens fan lluitar sempre», va valorar el tècnic tricolor després del partit a la Bombonera.