PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Veïns d’Escaldes es queixen del nou pipicà de la parròquia

Denuncien la «pèssima gestió» del comú i Gili, i apunten que només han traslladat la problemàtica

Per El Periòdic

El pipicà que ha provocat l’enuig d’un grup de veïns escaldencs.
El pipicà que ha provocat l’enuig d’un grup de veïns escaldencs. | Agrupació Afectats nou pipicà a Escaldes

Un col·lectiu de veïns del carrer Josep Viladomat i del camí de la Salita d’Escaldes-Engordany s’han posat en contra de l’establiment d’un nou pipicà a la parròquia. Segons van exposar ahir en un comunicat, des del darrer dilluns 15, «l’aparcament comunal a l’altura del Parc de la Mola acull un recinte destinat als orins i les defecacions dels gossos», un espai que veïns, empreses de la zona i responsables de l’establiment hoteler a tocar del recinte troben «una aberració».

Segons van descriure en el text, aquest espai substitueix el que anteriorment es trobava a l’avinguda del Pessebre, reubicat precisament de les queixes per les olors i molèsties dels veïns d’aquella zona. Per això, van reclamar que «amb la nova instal·lació, el comú no fa sinó traslladar el problema d’un lloc a un altre». De fet, l’agrupació va denunciar «l’opacitat del comú» i van apuntar que Rosa Gili no els ha volgut rebre, citant-los d’aquí un mes quan «es trobin amb fets consumats».

A l’escrit, els signataris destaquen que «no tenen res en contra dels animals de companyia», però consideren que «el comú i la cònsol major estan fent una pèssima gestió d’aquest tema». «No hi ha hagut diàleg amb els veïns afectats, tot i les greus repercussions sanitàries i de salut pública que comporta un pipicà a prop d’habitatges», van etzibar, apuntant als estudis que alerten dels riscos de leptospirosi i altres malalties greus que es poden transmetre als humans que viuen a poca distància de l’acumulació de les deposicions d’animals. 

Per aquest motiu, el grup ha adreçat les queixes pertinents als ministeris de Salut i de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, que els han promès estar atents del cas «davant del risc que comporta per la salut de la població i la proximitat a nuclis habitats». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT