PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els tècnics de l’Engordany, l’Atlètic i el Sant Julià volen un lloc al ‘play-off’

Els tres equips, a més de l’FC Santa Coloma, es juguen tres de les quatre places que resten a la promoció pel títol

Per Vicente Pallarés

Bacari celebra el seu gol contra la UE Santa Coloma.
Bacari celebra el seu gol contra la UE Santa Coloma. | UE SANT JULIÀ/MANU TELLO

Només resta una jornada de la fase regular de la Lliga Multisegur en l’edició més igualada de la seva història. Quatre equips es disputen tres places de play-off, ja que l’Inter, l’actual líder, ja està classificat matemàticament. L’Atlètic Escaldes, segon amb 23 punts, i la UE Engordany, l’FC Santa Coloma i la UE Sant Julià, amb 21, lluitaran per accedir a la promoció i, posteriorment, per les places europees, encara que un d’ells quedarà fora i haurà de dir adeu als objectius de la temporada. Però abans, esperaran durant l’aturada amb la ment posada en 90 minuts que tindran lloc el proper 11 d’abril. EL PERIÒDIC va parlar amb tres dels quatre tècnics implicats en la lluita, que expliquen com afronten aquest repte.


Segons el tècnic del conjunt escaldenc, Luis Blanco, el matx contra l’FC Santa Coloma de Jorquera, que no va atendre a aquest mitjà, serà un partit dur, «com ho han sigut tots els anteriors. Tots els partits han sigut finals i aquesta és la finalíssima per a posar-nos ni més ni menys que en play-off. Seran partits molt competitius i molt arriscats perquè ens juguem molt tots i mai s’ha donat en aquesta competició que, a falta de dues jornades, estiguéssim sis equips per a quatre places. Ara, quedem cinc per a quatre». A priori, el que més difícil ho té és la UE Engordany, que s’enfrontarà a un Inter intractable. «Si ho mirem així, sí que ho tenim molt difícil perquè ens enfrontem a l’Inter que va primer, però som tercers i depenem de nosaltres mateixos. Si guanyem, ens dona igual el que faci la resta», va argumentar el seu entrenador, Emiliano González. Per la seva banda, el Sant Julià, ara mateix l’únic que està fora dels llocs de play-off, gaudirà del petit avantatge que els quatre equips de dalt s’enfrontaran entre ells, mentre que els lauredians ho faran contra el Carroi, que lluita a la part baixa de la taula. Aquest fet beneficia l’equip «perquè algun perdrà punts en aquests partits. Hem de fer el nostre treball, que és guanyar al Carroi, així que la meta és aquesta; guanyar i esperar resultats. Hi ha diverses combinacions que ens poden ajudar», va manifestar el seu nou entrenador, l’argentí Fernando Ochoaizpur, que encara no s’ha pogut asseure a la banqueta, malgrat haver entrat en la dinàmica de les sessions preparatòries unes setmanes enrere.


Per tant, aquesta aturada prèvia al vital partit contra el Carroi del killer Ezzejjari servirà a l’equip lauredià com una mena de pretemporada. «La idea és començar avui al migdia i no parar fins al reinici. La propera setmana serà bastant intensa i important i després anirem disminuint les càrregues, sempre pensant en el rival», va explicar Ochoaizpur. Un concepte similar d’aquestes setmanes tenen els altres dos entrenadors, però ells haguessin preferit no aturar-se. «Com a entrenador, jo crec que perjudica a l’equip perquè són quatre setmanes d’aturada. Tenim dos internacionals, però la resta estarem entrenant. Són quatre setmanes en les quals no competeixes, que només estàs pensant en aquest partit i, psicològicament, s’ha de ser fort», va destacar el preparador de l’Engordany, mentre que Luis Blanco va manifestar que «en la meva opinió, ara que estàvem llançats, seria millor haver acabat aquest diumenge i després de l’aturada, començar el play-off». No obstant això, tant l’Engordany com l’Atlètic tenen jugadors internacionals que seguiran en la dinàmica de competició. «És una motivació especial i un gust tenir cinc internacionals», va confessar Blanco sobre la convocatòria d’Adri Rodrigues, Luigi i Moi San Nicolás, Xavi Vieira i Chus Rubio. Xisco Pires i Aaron Sánchez, de l’Engordany, també vestiran de nou la tricolor després d’uns dies lliures. «Hem donat 10 dies de vacances perquè desconnectin, s’oblidin dels dos últims partits i vinguin amb ganes i il·lusió. Serà una minipretemporada de tres setmanes per a arribar en les millors condicions a aquest partit pensant que anem a posar-nos en el play-off», va explicar González.


La notícia dolenta pels lauredians la deixa el seu màxim golejador, Bacari, que va ser expulsat contra la UE Santa Coloma i no podrà jugar aquest vital duel. «És una baixa sensible, però ens servirà molt per a posar a to a Nimani, que és un davanter centre important amb un gran passat, així que podrem comptar amb ell amb una millor forma física. Aquesta és una altra de les metes d’aquesta aturada», va dir el tècnic ex del Reial Potosí.

PUBLICITAT
PUBLICITAT