El MoraBanc guanya i es posa a una victòria del ‘play-off’ pel títol

Els tricolors gestionen a la perfecció els últims segons i s’emporten un triomf necessari per a les seves aspiracions

Cistella de Bandja Sy davant l’atenta mirada de la defensa madrilenya.
Cistella de Bandja Sy davant l’atenta mirada de la defensa madrilenya. | ACB PHOTO / A. PACHECO

El MoraBanc va aconseguir treure endavant un partit duríssim ahir que, mirant el marcador (65-75), pot semblar que va ser còmode. Però el vespre no va ser tranquil pel conjunt del Principat en el partit ajornat a Fuenlabrada. Els homes de Javier Juárez van utilitzar les seves armes, amb un gran Marc García en defensa i un superlatiu Trimble en atac, en un partit de pocs punts. I és que si el MoraBanc destaca pel seu joc defensiu, els madrilenys són l’equip amb menys encert de tres de la Lliga Endesa. Finalment, la samarreta retirada de Francesc Solana penjada en el pavelló Fernando Martín va donar sort als tricolors, que es queden a només una victòria dels llocs de play-off abans d’enfrontar-se al BAXI Manresa en un altre partit que s’espera complicat abans de la setmana de descans que tant necessita l’equip.

Els dos equips van començar el partit amb un joc fluid i bones oportunitats, però molt poc encert, tal com reflecteixen els parcials dels dos primers quarts. Així i tot, el MoraBanc es va mostrar superior durant els primers minuts i Parakhouski, que va anotar 12 punts, feia gala de la seva presència física sota la cistella. El primer quart va deixar la notícia dolenta del partit, que no és una altra que la lesió de Dime, que va tenir un problema de turmell. Durant el segon quart, el Fuenlabrada va assolir un parcial de 10-0 per a donar-li la volta a l’electrònic (27-26). Un triple de Jelínek tornava a capgirar, però Trimble responia amb un altre. D'aquesta manera, els locals guanyaven d’un punt al descans.

No obstant això, a l’inici del tercer quart, Jelínek, que va ser el millor tricolor del partit, va anotar set punts consecutius amb un tir lliure i dos triples. Aquest període, ja amb els dos equips més endollats en el tir, va deixar set triples; quatre d’ells del MoraBanc, ja que Paulí i Senglin també se sumaven a la festa. A falta dels últims 10 minuts, el MoraBanc mantenia l’avantatge per la mínima (48-49). Durant garebé tot l’últim quart, la possibilitat de pròrroga semblava una realitat. Cap equip va aconseguir un avantatge de més de tres punts fins que va aparèixer Hannah, que havia estat desaparegut en el partit. Després d’un triple de Trimble que feia el 61-59, el novaiorquès va anotar la seva primera cistella del matx en un contracop  assistit per Paulí i, seguidament, va fer un triple (61-64). A partir d’aquí, la diferència va començar a ampliar-se a favor del MoraBanc. Parakhouski tornava a anotar i el Fuenlabrada tornava pel 63-66. Un triple de Sy a falta de 30 segons posava de nou el +6 i sis tirs lliures, dos anotats per Hannah i quatre per Jelínek, gràcies a la gran gestió del timing, van definir el partit.

Guille Colom estarà quatre setmanes fora de les pistes

El MoraBanc va comunicar ahir la lesió de Guille Colom. El base andorrà va patir «un esquinç grau 2-3 del peroneo astragalí i grau 2 del peroneo calcani del turmell esquerre», segons va informar el club tricolor. La lesió es va produir el passat divendres en un entrenament a Andorra, però el club estava pendent del diagnòstic. El jugador tricolor afrontarà ara un període de recuperació amb una durada d’unes quatre setmanes que el mantindrà allunyat de les pistes contra el BAXI Manresa, l’Estudiantes, Bascònia i Unicaja com a mínim i podria reaparèixer, precisament, en el partit de tornada contra el Fuenlabrada a casa, que tindrà lloc el dimecres 14 d’abril a les 21.15 hores. En cas de no arribar a aquest compromís, el proper seria el del diumenge 18 d’abril contra l’UCAM Múrcia a domicili. Colom se suma a les baixes de Moussa Diagne i Tyson Pérez.