PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Sax Fest, primer festival en viu des de l’inici de la pandèmia

El guanyador del Concurs Internacional de Saxofon s’endurà el nou model de saxo de la casa Selmer

Per El Periòdic

L’acte de presentació del Sax Fest.
L’acte de presentació del Sax Fest. | ANA /PA

L’Andorra Sax Fest, que tindrà lloc del 26 de març al 3 d’abril a Andorra la Vella, serà el primer festival de saxo que se celebra en viu a tot el món després de l’inici de la pandèmia. Segons es va explicar en la presentació que va tenir lloc ahir, «el 93% dels participants són internacionals; a més, un 25% arriben de fora d’Europa». L’edició d’enguany compta amb més de 150 participants d’un total de 15 països, alguns de propers com França, Espanya i Itàlia i d’altres més llunyans com la Xina, el Japó, els Estats Units, Rússia i Taiwan. Es tracta d’alguns dels saxofonistes més prestigiosos del món que participaran com a concursants, jurat i professors.

El Sax Fest té com a principal reclam el Concurs Internacional de Saxofon d’Andorra. Com a novetat, el primer premi del concurs inclou el Saxo Alto Selmer Supreme, el nou model de saxofon de la casa Selmer que es va presentar a escala mundial a finals de febrer del 2021 després d’anys de recerca, un premi distintiu que s’entrega per primera vegada al món al Sax Fest.

Pel que fa a les mesures de control de la pandèmia, l’organització ha elaborat un protocol específic, degudament validat per les autoritats competents. Així, es realitzaran proves d’antígens a tots els músics que participin en el concurs i als concerts cada vegada que hagin de tocar, l’aforament màxim serà de 222 persones en els concerts oberts al públic, es reduirà de quatre a una banda al Walking Street Music, serà obligatori l’ús de mascareta i de la distància de seguretat, i es reduiran un terç les instal·lacions.

Pel que fa a la ubicació del concurs, si bé anteriorment es disposava de tres sales de concerts en les quals es realitzaven les diverses activitats del festival (l’Auditori, la sala La Consòrcia i el Centre de congressos d’Andorra la Vella), enguany es centralitzaran la majoria de concerts en aquest últim indret. L’esdeveniment se celebrarà de forma presencial, però serà completament accessible i connectat a través de xarxes socials i diversos canals d’streaming.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT