PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern regula les borses de personal interí del Cos d’Educació

El bus escolar i bus lliure congelen les tarifes per segon any consecutiu per no afectar les economies familiars

Per Lídia López

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la seva compareixença ahir.
La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la seva compareixença ahir. | SFGA / CESTEVE

El Consell de Ministres va aprovar ahir el Reglament de funcionament de les borses de treball per a personal interí del Cos d’Educació. Tal com va detallar la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, es tracta d’un dels «cossos amb més volum de persones» de l’Administració, i malgrat que ja funcionés amb un sistema similar al que ara s’ha implementat, se li ha donat oficialitat. «Posem negre sobre blanc perquè la pràctica no desaparegui amb un govern entrant i perquè era una encomana de la llei», va especificar la ministra.

L’objecte principal de la borsa és garantir la disponibilitat de professionals al llarg del curs, per tal de cobrir amb immediatesa situacions com substitucions provisionals, places vacants, funcions estructurals periòdiques, per a desenvolupar projectes temporals o per donar un cop de mà quan hi ha un excés de tasques d’un professional.

Les borses es constituiran en dues tipologies diferents: la de mestres, distingint també llistes en funció de la matèria a impartir; i la de suport educatiu. La forma en què es nodriran les borses seran mitjançant una convocatòria anual, i també en convocatòries extraordinàries que s’obririen per proveir les vacants que sorgeixin al llarg del curs.

Així mateix, s’introdueix una novetat pel que fa al sistema de qualificació de les persones que conformin les borses, on el 70% correspondrà a la qualificació resultant de l’avaluació –una xifra numèrica del cinc al 10 concedida per nou descriptors, ja que les persones amb una nota inferior a queden excloses–, i al 30% restant es tindran en compte aspectes com la formació acadèmica reglada, la formació impartida, l’experiència laboral o el perfil multilingüe.

Es manté la tarifa del bus

En la mateixa reunió del Govern també es van aprovar altres elements provinents del Ministeri d’Educació. Un d’ells és el manteniment dels preus del carnet del transport escolar i del bus lliure per al curs vinent, que obrirà el període d’inscripció el 25 de març i fins al 4 de juliol. Vilarrubla va recordar que l’any passat ja es va congelar el preu per no afectar a les economies familiars en un context complicat, criteri que es manté per la situació persistent de pandèmia del coronavirus. Així, el transport escolar té un cost anual de 107,88 euros per a un viatge i 215,76 euros per a dos viatges, el mateix import que el del bus lliure pel període de sis mesos i de 12.

D’altra banda, es va licitar el concurs nacional per a la renovació de la xarxa wifi dels centres educatius del país, previst en un conveni signat amb Andorra Telecom. A més, es van aprovar els decrets de creació dels títols estatals de bàtxelor en Psicologia i en Ciències Ambientals, demanats per la Universitat Carlemany. També es va actualitzar la regulació de la prova d’accés als estudis d’ensenyament superior per a majors de 25 anys, homologant nomenclatures i metodologies. Finalment, es va acordar la convocatòria d’ajuts a les matrícules universitàries d’estudiants de tercer cicle, és a dir, del programa de doctorat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT