Bartumeu Gabriel guanya el gegant dels Nacionals italians

Íria Domínguez aconsegueix la segona posició en categoria femenina

Bartumeu Gabriel al podi de San Giovanni di Fassa.
Bartumeu Gabriel al podi de San Giovanni di Fassa. | FAE

L’estació de San Giovanni di Fassa va acollir ahir els gegants masculí i femení dels Nacionals júnior italians, que van tenir representació andorrana. Bartumeu Gabriel es va imposar amb 1.43.39. L’andorrà havia dominat la primera mànega amb 50.99, mentre que a la segona marcava el segon millor temps (+0.34), que li permetia guanyar la carrera. Així mateix, l’esquiador de la FAE va millorar una mica els seus punts FIS. Ahir va marcar 42.88, mentre que tenia 43.51 en l’última llista FIS publicada. En categoria masculina, Ty Acosta va ser sisè i Xavi Cornella, 14è. En el gegant femení, Íria Domínguez va ser segona. La corredora de l’equip EEBE sub-18 va marcar un temps final d’1.47.75, a 1.44 de la vencedora, que va ser, amb 1.46.31, la italiana Patrizia Gasslitter. Amb aquest resultat, Medina va marcar 58.46 punts FIS, que milloren els actuals 63.55 de l’última llista de la FIS. Els corredors de la FAE disputaran avui un nou gegant a la mateixa estació.

D’altra banda, Àxel Esteve i Carla Mijares van participar a l’eslàlom FIS de Dobbiaco i els dos van entrar en el top 15. En homes, Esteve va ser el 13è classificat, amb 1.39.08, a 1.43 del guanyador, l’italia Gianlorenzo Di Paolo, que es va imposar amb 1.37.65. En dones, Mijares va finalitzar l’eslàlom FIS 14a, amb 1.51.30, a 5.03 de la vencedora, la nord-americana Zoe Zimmermann, que va guanyar amb 1.46.27.

Per últim, a Pila es disputa els pròxims dies el Nacional júnior italià de velocitat amb la presència de tres esquiadors de l’EEBE. Lluís Torres, Iu Escabrós i Pere Cornella van participar ahir al primer entrenament d’aquesta competició en la disciplina de descens. Avui està previst un altre entrenament i la cursa de descens. A més, els Campionats d’Andorra d’esquí alpí en eslàlom i gegant es disputaran els dies 31 de març i 1 d’abril.