El conjunt tricolor no pot amb els sevillans i fa la seva pitjor anotació de la temporada en arrossegar cansament

Per Vicente Pallarés

Hannah encara Campbell durant el Betis-MoraBanc.
Hannah encara Campbell durant el Betis-MoraBanc. | ACB PHOTO / D. LIGERO

Sens dubte, el MoraBanc no va fer ahir el millor partit de la temporada en caure contra el Reial Betis a domicili (69-61). De fet, el conjunt del Principat va patir la seva pitjor anotació de la temporada en un compromís de la Lliga Endesa, igualant els 61 punts que també va fer contra el Lokomotiv en competició europea. Cal destacar que el matx es va avançar una hora perquè la ciutat de Sevilla estava pendent ahir del derbi de futbol entre el Betis i el Sevilla FC i per a molt sevillans, el bàsquet era la prèvia. El conjunt local va sortir a per totes, sent coneixedor de la victòria de l’Acunsa GBC, el seu rival directe en les últimes posicions de la taula. El MoraBanc, ja centrat solament en la competició domèstica, també volia donar un cop de puny sobre la taula, però el cansament de l’enfrontament europeu contra el Mornar Bar va passar factura i a l’equip li costarà recuperar-se, ja que el dimecres torna a jugar contra l’Urbas Fuenlabrada el partit ajornat a causa del temporal Filomena que va patir la Comunitat de Madrid.

El partit va començar amb el concurs de triples dels dos equips. Campbell i Palsson van ser els encarregats de posar els primers sis punts amb dos tirs de tres cadascun i Feldeine es va sumar a la festa (9-6). El Betis i el MoraBanc no mostraven fluïdesa en la circulació de la pilota i tenien dificultats per a finalitzar les jugades sota cistella, per la qual cosa els triples eren una bona opció. Amb un 15-8 inicial, dos triples més de Jelínek van disminuir la distància (15-14) i Joan Plaza es va emprenyar amb la defensa bètica a causa de l’encert en triples tricolor. No obstant això, Borg, amb dos tirs lliures i un nou triple, va tornar a ampliar l’avantatge abans de l’últim triple del primer quart, obra de Sergi García (20-17). La igualtat que va regnar durant el primer període es va diluir en el segon, que va començar amb un parcial de 10-5 a favor del conjunt andalús, amb un triple d’Oriol Paulí com a única bona notícia d’aquest tram. Al MoraBanc li va costar arrencar. De fet, la primera cistella del segon quart va trigar tres minuts a arribar. Amb 31-26 en l’electrònic, Sergi García va anotar un triple impressionant sobre la botzina i a la desesperada que deixava els d’Ibon Navarro a dos punts, però amb Clevin Hannah apagat i desencert en els tirs lliures i en jugades sense aparent dificultat, el matx va arribar al descans amb la màxima diferència fins al moment (42-33).

L’inici del tercer quart no va portar millors notícies pel MoraBanc, que va encaixar un triple de Kay només començar. Un altre tir de tres de Mike Torres i una cistella d’Ndoye van suposar la màxima diferència del partit amb 16 punts (52-36). Als d’Ibon Navarro els va costar més de set minuts anotar un tir de camp en aquest període. El tècnic basc demanava més agressivitat, però amb intel·ligència. Un triple final des del mig del camp de Paulí hauria reduït les diferències, però, finalment, va entrar fora de temps i el tercer quart va acabar 59-46 amb bona actitud tricolor, però sense traducció en el resultat. En els últims 10 minuts, Randle, que no va jugar en tota la primera part i va ser un dels millors de la segona, continuava fent de les seves. El partit estava acabat i bona prova d’això era la demanda d’Ibon Navarro de seguir jugant sense mirar el marcador, encara que finalment va ser de 69-61, amb només vuit punts de diferència.