PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve, 42è als 50 km de la Copa del Món d’Engadin

El mal temps fa augmentar la duresa d’una prova ja molt exigent de per si

Per El Periòdic

Irineu Esteve durant la Copa del Món.
Irineu Esteve durant la Copa del Món. | Nordic Focus

Irineu Esteve va competir ahir als 50 quilòmetres persecució de la Copa del Món d’Engadin, Suïssa, on va ser el 42è. Esteve va completar la cursa amb un crono de 2.14.38,5, a 3.57,1 del guanyador, que va ser el noruec Simen Hegstad Krueger. La cursa es va posar molt difícil, a més de per la distància, perquè les males condicions del temps van provocar més duresa. De fet, el vent en contra va fer que durant els primers 30 quilòmetres tot el grup anés pràcticament junt. Finalment, a partir d’aquesta distància els més forts van començar a obrir espai fins a completar els 50. 


«Amb el temps perdut d’ahir havia de ser molt difícil empalmar amb els de davant. Però ha fet vent en contra, així que eren condicions bastants dures, i hem tingut la sort d’agrupar-nos pràcticament tots. Hem estat fins el 30 junts, bastant junts, i després s’ha fet ja la selecció. Era una cursa molt dura per les condicions meteorològiques, ja des del principi jo anava tota l’estona a rebuf dels grups, m’ha costat bastant intentar-los seguir, però crec que ens hem defensat força bé dins de les nostres possibilitats», va declarar el fondista andorrà després de la prova.


Altres representants nacionals d’esquí de fons també van competir ahir. Carola Vila va disputar l’última cita de l’OPA de Pokljuka, a Eslovènia amb els 10 quilòmetres persecució. L’andorrana va finalitzar en la 12a posició amb 58.36,2, a 1.58,3 de la guanyadora, que va ser l’alemanya Lisa Lohmann. Ahir també van tancar la cita de Pokljuka l’equip de júniors. En dones, als 10 quilòmetres persecució, Gina del Rio va ser la 28a amb 56.26,8, a 5.06,1 de la vencedora, la suïssa Anja Weber, mentre que Ona Ferrando va acabar 40a amb 1.01.31,8, a 10.11,1 de la campiona. Igualment, en homes, a la cursa dels 15 quilòmetres persecució, Quim Grioche va finalitzar 33è amb 1.14.33,0, a 7.11,0 del guanyador, l’italià Elia Barp, amb 1.07.22,0.


D’altra banda, van competir membres de la secció d’esquí alpí.  I és que ahir es va disputar la primera cita dels Nacionals d’Irlanda amb un eslàlom masculí. L’estació de San Virgilio-Kronplatz és l’escenari d’aquesta competició que viurà avui el gegant. A l’eslàlom d’ahir, Àxel Esteve va ser el 22è millor esquiador amb 1.42.26, a 3.68 del guanyador, que va ser l’alemany Frederik Norys amb 1.38.58. Igualment, Xavi Cornella va acabar la prova 35è amb 1.44.51, a 5.93. No van poder completar la cursa Ty Acosta i Bartumeu Gabriel, que avui tindran una nova oportunitat amb el gegant d’aquests Nacionals irlandesos. Ahir també va tenir lloc un eslàlom femení, a la mateixa estació de San Virgilio-Kronplatz. Carla Mijares i Íria Medina van disputar la cursa amb diferent sort. Mijares no va aconseguir acabar la segona mànega, quan en la primera havia marcat el 14è millor temps amb +1.75. Per la seva part, Medina no va completar la primera mànega. Les dues representants femenines del Principat també disputaran avui el gegant, on buscaran millor sort.

PUBLICITAT
PUBLICITAT