PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una nova mort per coronavirus eleva les defuncions al país a 113

Catalunya aixeca avui el confinament comarcal, sense arribar a Andorra

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de l’interior de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Imatge d’arxiu de l’interior de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ARXIU ANA

El Govern va informar ahir d’una nova defunció per Covid-19 i ja són 113 les persones que han mort a causa del virus SARS-CoV-2. La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia al Principat és de 11.266 persones i es registren un total de 10.796 altes. Això suposa la notificació de 38 nous contagis des de la darrera actualització i 21 altes.

Actualment hi ha 357 casos actius: hi ha sis persones –és a dir, dos menys que dissabte– ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i set a l’UCI –quatre de les quals requereixen ventilació mecànica–. A la planta Covid habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat.

Pel que fa a la població escolar, augmenten en una les aules sota vigilància activa i són 18 –vuit en total i 10 en parcial– i 23, en comptes de 21, en vigilància passiva.

Cal recordar que durant el dia d’avui és previst que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, rebi la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca després de tota la polèmica provocada per la mort d’una dona a Àustria i la detecció de vàries trombosis en persones immunitzades amb el vacció anglosuec la setmana passada. Benazet forma part de la fase 3 de la campanya de vacunació que va començar dijous.

Pel que fa a Catalunya, avui s’aixeca el confinament comarcal, però es manté el perimetral a la comunitat autònoma i, de moment, els turistes catalans continuen sense poder venir al Principat. La consellera de Salut, Alba Vergés, va negar que els catalans puguin visitar el país i es va limitar a afirmar que la Generalitat manté «molt diàleg» amb el Govern i el ministre de Salut andorrans, i que «seguirem treballant» per arribar a futurs acords. Vergés va insistir que només es podrà entrar i sortir del Principat pel riu Runer per motius laborals o de força major, sense fer cap referència a l’assimilació amb l’Alt Urgell i la lliure mobilitat entre ambdós territoris, que sí que es manté vigents, segons va publicar el govern català. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT