PUBLICITAT

El vial d'enllaç d'Encamp s'iniciarà aquest mes

  • La tercera de les fases no té dotació econòmica ni data d'execució
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís. Foto: TONY LARA

El nou vial d'enllaç d'Encamp començarà a fer les primeres passes durant aquest mes. Segons va explicar a l'ANA el cònsol major de la parròquia, Miquel Alís, les fases 1 i 2 de la infraestructura estaran acabades al mes de juliol. Pel que fa a l'última part de la obra, el titular de la corporació va assegurar que el Govern haurà de fornir més dotació econòmica tot i que encara no se n'ha establert el termini d'inici.

D'entrada, el Ministeri d'Ordenament Territorial va fer públic el passat 22 de desembre, a través del BOPA, les adjudicacions definitives de les dues primeres fases del vial d'enllaç. D'una banda, l'empresa Progec realitzarà els treballs de la fase 1 relatius a la zona de la rotonda del prat del Genil. El projecte compta amb una dotació de 770.638 euros i un termini per acabar les obres de cinc mesos i mig.

A l'altra punta de l'enllaç hi treballarà la Unió Temporal d'Empreses TP Armengol- TP Montané, adjudicatària de la fase 2 relativa a la rotonda situada a la mateixa desviació de la CG2. Per dur a terme aquest projecte, els responsables disposen de 663.749 euros i un termini d'execució de cinc mesos.

Totes dues obres esgotaran 1,4 milions d'euros dels 1,7 que el Govern va destinar als treballs tècnics i d'execució de l'obra del vial. Gràcies a l'ajustament de preu que han fet les empreses, es preveu que hi hagi un estalvi de 355.690 euros. Aquesta dotació podria servir per finançar «bona part» de la fase 3 de les obres, tal i com va comentar Alís. De tota manera, l'acabament de l'enllaç restarà al mans de l'Executiu ja que serà necessària una altra injecció econòmica, ja sigui a través del pressupost o d'un crèdit extraordinari.

En realitat, ja fa uns mesos que tot està a punt perquè a l'estiu la majoria de propietaris dels terrenys per on passarà el vial d'enllaç van signar les cessions de les diverses parcel·les.

El cònsol major d'Encamp sempre ha considerat necessària aquesta via de connexió amb el centre urbà de la població per la facilitat d'accés que suposarà. Una conexió que ve sent habitual després de laconstrucció d'una carretera de desviació. «Tant Escaldes quan es va fer la desviació de l'Obac com ara a Sant Julià s'han fet vials d'enllaços», va explicar Alís. Segons el cònsol major encampadà, la carretera ha de servir «d'element dinamitzador».

Quan tot estigui acabat, aproximadament a la meitat de la desviació d'Encamp s'haurà construït una rotonda on iniciarà el vial que descendirà per la zona del Mirador i anirà a sortir a l'edifici de l'antic telecabina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT